5 tips voor het ombouwen van je CV ketel

Inspiratie tijd: 3 minuten

De CV ketel is niet het mooiste item in huis. Gelukkig is daar een oplossing voor! Een ombouw voor je CV ketel. Dit kan in verschillende kleuren, maten en stijlen. In deze blog geef ik een aantal tips waaraan je moet denken als je een ombouw maakt voor om je CV.

Tip #1. Gesloten CV ketel

Voor de verbranding van het gas heeft de CV ketel ook zuurstof nodig. Bij een gesloten CV ketel gaat dat via een afvoer van buiten een woning. Het is daarom af te raden om een open CV ketel om te bouwen. Dit omdat er dan niet genoeg ventilatie kan plaatsvinden. Bij een gesloten CV veroorzaakt dit geen probleem. Controleer daarom eerst wat voor Type CV ketel je hebt.

Tip #2 . Zorg voor voldoende ventilatie

Een gesloten ketel is geschikt is voor het ombouwen. Toch kan er onverbrand gas vrijkomen en wordt de CV ketel erg warm. Hierdoor blijf ventilatie erg belangrijk. Houdt daarom in het ontwerp rekening met de ruimte, maak hem niet te dicht. Breng bijvoorbeeld ook ventilatieroosters aan.

Credits: louvre Deuren

Tip #3. Bouw de CV ketel niet in

Naast ventilatie is er nog een punt waar je rekening mee moet houden in het onderwerp. Bouw de CV ketel niet in. Als de CV ketel toe is aan een reparatie of onderhoudsbeurt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat de ombouw gesloopt moet worden. Zorg er daarom altijd voor dat de ombouw aan de boven en onder kant voldoende ruimte heeft en dat de buizen ook vrij zijn. Heb je een nieuwe CV ketel nodig? Een centrale verwarmingsketel kopen bij CVkoopjes.nl! Daar vind je alles voor een scherpe prijs.

Credits: Wibe Graafsma

Tip #4. Maak er een ruimte van

Bij voldoende ruimte is het heel erg handig om er een kleine ruimte van te maken. Zo weet je ook zeker dat de CV ketel voldoende ventilatie ruimte heeft. Hier kunnen dan bijvoorbeeld ook de wasmachine en droogtrommel staan. Dan zijn die ook meteen mooi weg gewerkt. 2 vliegen in 1 klap!

Credits: Werkspot

Tip #5. maak er een kast van

Als je genoeg ruimte hebt voor de ombouw van je CV ketel is het een super tof idee om er een kast van te maken. Zo kun je al je spullen mooi opbergen en heb je de CV ketel weg gewerkt. Een multifunctioneel idee dus!

Credits: Daan Mulder

Wil je ook een CV ketel kopen? Bekijk dan de site!

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad! Liefs, Romée

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

De nieuwe Flexa kleur van 2018: Heart Wood!

Heart wood is de nieuwe Flexa kleur van 2018! Zelf vind ik...
Read More

1 Comment

  • Een cv ketel is inderdaad niet het mooiste wat er bestaat. Ook ik heb laatst een kast om mijn ketel gebouwd. Zo staat die niet meer zo in het zicht en heb ik tevens meer opbergmogelijkheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *