5 tips voor een schone badkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

De badkamer is een plek waar je veel komt! Je maakt je hier klaar voor de dag of voor de nacht en wil lekker fris zijn wanneer je de badkamer verlaat, toch? Daarom is het belangrijk dat deze ruimte schoon en opgeruimd is, maar dat is vaak lastiger dan dat het lijkt. De badkamer komt namelijk vaak vol te liggen met kleding of andere dingen en daarnaast is het ook een perfecte plek voor stof…argh! In deze blog geef ik je daarom 5 tips om jouw badkamer blinkend te houden!

Leeg de badkamer

Mijn allereerste tip: leeg de hele badkamer! Denk aan kastjes, plankjes, rekjes en ook alle douche producten. Leg alles even op de gang, zodat er niets meer in de badkamer is. Pak daarna een vuilniszak en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. Nu zie je vaak dat je eigenlijk te veel spullen hebt die niet gebruikt worden, oud of leeg zijn. Zo, opgeruimd staat netjes. Hierna kun je de badkamer goed gaan schoonmaken. Denk ook goed aan de muren! Sop deze ook lekker in. Zorg wel dat je voor elk oppervlak een andere spons gebruikt! Het is niet zo fris om met het doekje van het toilet de wasbak ‘schoon’ te maken ;-).

Houd de vloer leeg 

Voor een opgeruimde en schone badkamer is het goed om de vloer zo veel mogelijk leeg te houden. Werk veel in de hoogte en zorg bijvoorbeeld voor een lange kast of kleine kastjes aan de muur waar je producten in kunt zetten. Op die manier kun je gemakkelijk de vloer dweilen en hoef je niet te veel aan de kant te zetten. Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook een badmat op de vloer liggen, logisch! Het is wel belangrijk dat je deze regelmatig in de was doet. Op die manier blijft het lekker fris. 

Lucht het door

Het is goed om de badkamer regelmatig te ventileren. Dit voorkomt schimmelvorming en haalt de vieze geurtjes weg. Zet dus als het kan wat ramen open en laat het even goed doorluchten. Wat ik persoonlijk ook altijd erg fijn vind zijn geurkaarsjes in de badkamer! Dit ruikt heerlijk en vaak ruik je de geur ook als deze niet eens aanstaan. Uiteraard mag de juiste mechanische ventilatie ook niet ontbreken tijdens je douchebeurt! 

De douchewand

Wanneer je toch onder de douche staat, pak dan gelijk een doekje en wat sop en maak die wand weer blinkend schoon. Wanneer de douchewand er schoon uitziet ziet de badkamer er al snel fris uit. Heb jij een douchegordijn? Zorg dan dat je deze regelmatig verwisseld. Wacht niet tot het er vies uit ziet, want dan is het al te laat… haha!

Verwijder kalk gemakkelijk

Een grote ergernis van mij (en van velen) is de kalk die zo snel ontstaat in de badkamer. Soms zie je het niet eens, omdat het in de slang van de douchekop zit bijvoorbeeld. Maar in de meeste gevallen is de kalk erg aanwezig. Ik zat vaak te schrobben en te doen, maar niets hielp. Het kwam na een tijdje altijd weer terug. Totdat ik bij de Amfa4000 kwam! De waterontharder is zo handig, omdat het direct de kalk verminderd en weghaalt. Dit heeft enorm veel voordelen voor de badkamer:

  • Minder vaak poetsen;
  • Zacht water;
  • Schone uitstraling;
  • Besparing van zeep en shampoo;
  • Verminderd eczeemklachten.

Enorm veel voordelen alleen al voor de badkamer dus! Wanneer je een schone badkamer wil is dit daarom een goed hulpmiddel. Neem eens een kijkje op de site voor meer informatie en zie wat het nog meer voor voordelen heeft. 

Waterontharder

De waterontharder is erg makkelijk te installeren (geen hak en breekwerk). Door de fijne afmeting past het overal. De montage kan op elk type buis zoals pvc, koper en een buis van (gegalvaniseerd) staal. De Amfa4000 is daarom ook geschikt voor iedere leidingdiameter en daarom ook voor huurwoningen! De Amfa4000 is maar €169,- en vandaag besteld? Morgen in huis! Daarnaast gaat de Amfa4000 20 jaar mee en heb je 10 jaar garantie. Hoe ideaal is dat?!

Succes met het schoonmaken en houden van jouw badkamer. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. Liefs!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Kinderkamers

Deze week gaan we kijken naar kinderkamers. Je kunt ze super schattig...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *