5 tips voor een opgeruimd en schoon huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Niets is fijner dan thuiskomen in een fris huis. Schoonmaken is niet een hobby van velen, maar wanneer deze klus is gedaan kun je heerlijk genieten van een fijn interieur. In deze blog lees je een aantal tips, waardoor je huis binnen no-time opgeruimd en fris zal zijn. Lees je mee?

#1. Grote opruimbeurt

Haal een aantal vuilniszakken uit de schoonmaakkast en begin met de grote opruimbeurt. Gooi alle rommel weg en wees niet te kieskeurig hiermee, je kunt niet alles bewaren. Let wel op: wanneer je producten tegenkomt die nog goed zijn voor een tweede leven, breng deze dan naar een kringloop toe. Op die manier ben je duurzaam bezig en maak je anderen weer blij met jouw ‘oude’ spullen. Wanneer je de grote opruimbeurt hebt gedaan ga je merken hoeveel ruimte er overblijft doordat je alle overbodige spullen hebt weggehaald. Opgeruimd staat netjes! 

#2. Vaste plek

Het is belangrijk om een vaste plek te hebben voor alle spullen in huis. Zorg dat dingen zoals plaids, kussens, sleutels, accessoires, jassen en schoenen een vaste plek hebben. Dit maakt het opruimen ook makkelijker, omdat je precies weet waar je het neer moet zetten. Zorg ook voor voldoende opbergruimte in huis zoals een grote kast waar veel in kan of een schoenenrek in de gang bijvoorbeeld. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk ;-).

#3. Plannen

Laten we eerlijk zijn: wanneer heb je nou eigenlijk de tijd om op te ruimen en schoon te maken in huis? Je bent waarschijnlijk al zo druk dat je weinig tijd over hebt hiervoor. Het is daarom echt essentieel om dit in te plannen in je week. Maak een weekschema waarin je één deel van de dag gaat opruimen en de andere dag tijd vrijmaakt om schoon te maken. Op die manier wordt het een routine en weet je precies wanneer je wat gaat doen.

#4. Grondige schoonmaak

Neem eens grondig de badkamer, keuken, slaapkamers en de woonkamer door. Wanneer je de grote schoonmaak hebt gedaan hoef je het daarna alleen nog af en toe bij te houden. Op die manier scheelt het veel tijd en zie je er ook minder tegenop. Maak het schoonmaken ook leuker door een lekker kopje thee erbij te pakken en je favoriete muziek op te zetten! ;-). 

#5. Kalk bestrijden

Vooral wanneer je de badkamer grondig gaat schoonmaken komt er vaak een probleem naar voren: kalkaanslag. Dit zie je veel in de badkamer (maar ook in de keuken!). Dit kun je met alleen boenen niet weghalen helaas… vandaar dat een goede oplossing hiervoor de waterontharder is! Met de waterontharder zorg je direct voor minder aanslag (kalkvorming) en zorg je ervoor dat je weer schoon, zacht water hebt. Daarnaast is het ook veel beter voor je huid wanneer je doucht met zacht water. Je kunt de douchekop, kraan, wasmachine, waterkoker en nog veel meer apparaten ontkalken, dus neem zeker een kijkje op de site voor meer informatie.

Hoe werkt de waterontharder? 

Doordat calcium en magnesium zich met elkaar verbinden ontstaan er kalkkristallen. Dit wordt door de waterontharder (Amfa4000) voorkomen. De Amfa4000 zorgt ervoor dat er geen kalklaag ontstaat. De kalk blijft dus weg en en het water hecht niet meer in de apparatuur en de leidingen. Het kan nooit 100% weggaan, maar een groot deel kan zeker voorkomen worden!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze tips! Succes met het opruimen/schoonmaken van jouw huis. Liefs!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Pasen op tafel

Yay! Pasen komt eraan. Dat betekent voor mij: een Paasontbijt, samen lunchen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *