5 keer inspiratie voor de mooiste parasol

Inspiratie tijd: 3 minuten

Eerlijk gezegd ben ik nu wel echt toe aan zon en warmte. Gelukkig is het steeds langer licht en gaan de grauwe dagen snel plaats maken voor het voorjaar. Can’t wait. Stiekem ben ik al een beetje aan het zoeken naar inspiratie voor de tuin. Een mooie parasol mag bijvoorbeeld niet ontbreken, want hoe lekker de zon ook is, soms is het ook fijn even in de schaduw te kunnen zitten. In deze blog lees je meer over parasols: 5 keer inspiratie! Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is, lees je mee? 

Parasol kiezen 

Als je een parasol gaat kiezen, is het belangrijk eerst goed te kijken naar jouw tuin. Waar wil je graag wat schaduw creëren? Hoeveel schaduw wil je hebben? Wat moet de grootte van de parasol zijn? En ook: voor welke uitstraling ga je? Door deze punten langs te lopen, zal je merken dat je al een aantal parasols van je lijstje kan strepen en dat je zo makkelijker tot de juiste keuze komt. Bij Solero kwam ik een aantal mooie parasols tegen die ik graag met jullie deel.

#1 Solero Palestro Pro 

Deze prachtige parasol, de Palestro, is een echte eyecatcher. Je kunt kiezen voor 400 x 400 of 400 x 300. Kijk hiervoor goed naar hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en natuurlijk naar wat voor een parasol je nodig hebt. Deze zweefparasol vind ik qua uitstraling erg modern en bovendien past het in iedere tuin. 

#2 Laterna 

De Laterna heeft ook weer een mooi, uniek design. Door het ventilatiedakje zul je ook merken dat je het niet snel warm krijgt onder de parasol, doordat er voldoende ventilatie is. Een groot voordeel is dat dit scherm 100% recyclebaar is en een UPF waarde (Ultraviolet Protection Factor’) van 50+. Dit is goed voor jou, maar ook goed voor het milieu.

#3 Solero P7 Pro

Wat ook helemaal on trend is, is een ronde parasol: de Solero P7 Pro. Ik vind het erg mooi staan in een tuin, maar ook op een dakterras bijvoorbeeld. Wil je toch liever een vierkant vorm? Deze parasol is ook te verkrijgen in een vierkante uitvoering. Je kunt de parasol eenvoudig van links naar rechts draaien. Dit komt doordat de parasol aan de boven- en onderzijde wordt gedragen door twee draaibare muurbeugels.

#4 Lasagna Pro

Wil je echt een vakantiegevoel creëren, zonder dat de parasol te veel ruimte in beslag neemt? Dan vind ik deze houten parasol zeker een aanrader: de Lasagna Pro. En, de naam van deze parasol is niet zomaar: de parasol bestaat uit lagen, zodat het goed tegen wind kan. 

 

#5 Solero Vaticano 

De laatste parasol die ik wil laten zien is de Vaticano. Wat een prachtig exemplaar! Het 45° kantelbare doek biedt altijd schaduw. Deze parasol neemt weinig ruimte in beslag, maar is een mooie toevoeging aan ieder terras of tuin. Wil je ‘m liever in het wit? Ook dat kan! De parasol is verkrijgbaar in vier kleuren: gebroken wit, rood, taupe en zwart. 

Heb jij al een parasol voor de zomer? Of moet je er nog eentje kiezen? Hopelijk heb ik je verder op weg kunnen helpen. Succes!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Jouw huis thuis maken!

Wil jij je huis kleurrijker, warmer of gezelliger zien te maken? Dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *