3 stylish en multifunctionele opbergtips

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is 2020. De goede voornemens zijn ingegaan en dus krijgen de meesten onder ons, (sorry meiden, vaak toch vrouwen) al de kriebels en het gevoel dat het tijd wordt het huis eens goed om te gooien en alle spullen die niet meer nodig zijn in dit nieuwe jaar op te bergen of het huis uit te bonjouren. Misschien is de ‘new year, new me’ slogan iets wat afgezaagd, maar toch is het een goed excuus om je interieur weer eens een opknapbeurt te geven. Alleen wat nou als je zoveel spullen hebt, dat je ruimte te kort lijkt te komen? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je. 


Werk de hoogte in 

Ken je dit? Je gang puilt uit met alle dikke winterjassen, maar elke keer wanneer je binnenkomt loop je er razendsnel weer voorbij. Tóch irriteert het je enorm. En wat moet je doen? Je kunt ze moeilijk in één keer bij elkaar rapen en de vuilnisbak in kiepen. En om deze hele jassencollectie nu op te gaan hangen in je kledingkast, lijkt ook niet het beste idee in de wereld te zijn. We hebben natuurlijk wel de ruimte nodig, he! Een goede tip voor de gang; Hoe smaller de gang, hoe belangrijker het is de hoogte in te werken. Wanneer je bijvoorbeeld een rek hebt waar je jassen op bevestigd zijn; hang deze dan wat hoger dan normaal gesproken. Er ontstaat een grotere open ruimte onder de jassen, waardoor de gang al optisch groter lijkt.

Gebruik de loze ruimtes

Heb je toevallig een vrij grote loze ruimte onder de trap, die alleen maar stof aan het aantrekken is en daarnaast was dat het ook wel? Waarom zou je hier geen gebruik van kunnen maken? Nee, niet om al je spullen in op elkaar te stapelen in kartonnen verhuisdozen. Zelfs zo’n loze ruimte als een gapend gat onder de trap valt nog mee te trekken bij de rest van je interieur. Heb je toevallig een bureau of computer midden in je woonkamer staan? Verplaats dan je ‘persoonlijk kantoor’ naar de ruimte onder de trap. Denk je daar al je mappen, bureau accessoires of andere spulletjes niet in kwijt te kunnen? Bevestig een houten opbergrek of plankje aan de wand en het scheelt enorm veel werkruimte op je bureau. Plaats bijvoorbeeld ook wat planten op de rekken om de ruimte knus en huiselijker te maken. Concentratie gegarandeerd!

Verdoezelen

Mocht je geen zin hebben al je spullen uit te zoeken of ben je niet overtuigd voor het weggooien ervan? Werk het dan gewoon weg met de gedachte dat toch niemand het zal vinden wanneer je het ergens achter zal verstoppen. Doe dit bijvoorbeeld door middel van een plantenwand. Enorm leuk in je interieur en ook erg handig voor het camoufleren van je spulletjes. Hoe je dit zelf kunt maken in je huis? Gebruik hiervoor een stelling met metalen rekken en bevestig deze tegen de wand. Plaats wat bloempotjes met hangplanten op de rekken, et voila! Geen mens die weet wat zich achter de bladeren allemaal verschuilt. Ook een pluspunt; de stellingkast blijft altijd handig om nog eens te gebruiken, mocht je de planten alweer zat zijn en nog wat meer stellingsruimte nodig hebben!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part 9: Salontafel

Een salontafel is een musthave in een woonkamer. Dus in onze filmsetting...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *