Tips & tricks voor de voorjaarsschoonmaak

Inspiratie tijd: 3 minuten

Inmiddels hebben we het wel een beetje gehad met die kou en regen. Gelukkig komt het voorjaar eraan! Dus laat die zonnige dagen maar komen. Ik kan in ieder geval niet wachten, en jij? Om je goed voor te bereiden op het voorjaar kan je natuurlijk niet de voorjaarsschoonmaak vergeten, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch? ;’)

Stel prioriteiten

Er is zoveel om op te ruimen, dus wat kies je uit voor de grote schoonmaak? Mijn tip is om te beginnen met de grotere kamers zoals de badkamer, woonkamer en de slaapkamer. Pak een vuilniszak en gooi eerst alles weg wat overbodig is. Zo krijg je goed inzicht in alles wat je echt gebruikt. Daarnaast voelt het gelijk een stuk ruimtelijker en kun je beginnen aan het schoonmaken van de kamers.

Juiste schoonmaakmiddelen

Dit is een hele belangrijke. Zorg namelijk voor de juiste schoonmaakmiddelen. Haal daarom van te voren genoeg wegwerpdoekjes en verschillende soorten sprays voor de badkamer, spiegel, keuken etc. Op die manier weet je zeker dat elke kamer goed schoon zal worden. Tip: vergeet geen schoonmaakhandschoenen aan te doen, zo worden je handen niet blootgesteld aan al die chemische  stoffen ;’).

Beloon jezelf

Je ertoe zetten om daadwerkelijk je huis op te ruimen/schoon te maken kan een hele opgave zijn. Het is al niet de leukste klus die er bestaat, dus waarom zou je jezelf erna niet belonen? Spreek bijvoorbeeld af dat als je klaar bent, je met iemand uit eten gaat of dat je een avondje naar de film gaat met vrienden of vriendinnen. Of om een beetje in de interieur sfeer te blijven: zoek nieuwe, leuke meubels uit! Vaak heb je als je je huis hebt opgeruimd weer zin in verandering. Ik heb daarom hieronder een aantal meubels uitgezocht die echt een toevoeging kunnen zijn in je interieur.

Kleine verandering

Het hoeft niet gelijk heel drastisch. Wil je iets kleins toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor een nieuwe salontafel of een poef. Door zoiets toe te voegen ziet het er gelijk al heel anders uit, maar kun je het ook makkelijk weer aanpassen als je dat wilt.

Grote verandering

Heb jij zin om jouw woonkamer of slaapkamer helemaal te vernieuwen? Pak dan de grotere meubels aan. Kies een nieuwe bank, stoel en een een lamp uit om zo een hele nieuwe look te creëren. Al deze mooie meubels kwam ik tegen bij Pronto Wonen. Benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de site.

Ben jij na deze tips ook helemaal klaar voor de voorjaarsschoonmaak? Succes alvast! Liefs, Larissa.

Comments

comments

Tags from the story
More from Larissa Enderink

Een keer iets anders dan een ‘gewone’ lamp?!

Het is weer tijd voor een nieuwe blog! Design lampen, maar wat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *