Een vloerkleed in jouw interieur? Doen!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ken je dat gevoel… je mist iets in huis, alle meubels staan, maar het is toch nog te kaal? Kies dan voor een vloerkleed. In deze blog vertellen we je waarom een vloerkleed echt een aanrader is. Lees dus snel verder. 😉

Sfeer

Sfeer is ontzettend belangrijk in een interieur, want het maakt dat je je thuis voelt en dat het prettige plek is om te zijn. Ik vind het persoonlijk altijd belangrijk dat de sfeer van een huis goed past bij mij als persoon, maar ook bij bijvoorbeeld het seizoen. Wanneer het lente is, merk ik dat ik behoefte krijg aan lichte, frisse kleuren en in de winter neig ik meer naar warme, donkere kleuren.

Hoe gaaf is bijvoorbeeld het onderstaande vloerkleed?! Ik kwam dit kleed tegen bij Eyoba en het vloerkleed is van Louis de Poortere. Ik denk dat dit een van mijn favorieten is!

Eenheid

Naast sfeer brengt een vloerkleed ook meer eenheid in een interieur. Je zorgt ervoor dat alles aan elkaar wordt gekoppeld als het ware. Een voorbeeld is de woonkamer. Misschien vind je dat de salontafels en de bank te ver uit elkaar staan of dat er niet een goede match is. Wanneer je kiest voor een vloerkleed zul je al snel merken dat je deze twee ‘elementen’ aan elkaar verbindt.

Functioneel

En voor de praktische mensen onder ons: een vloerkleed is ook nog eens functioneel. Ik vind het altijd fijn dat als je soms met blote voeten in huis loopt, dat je dan wel een lekker vloerkleed hebt bij de bank. Of wat dacht je van de koude winter… Als je dan uit bed stapt, heb je eerst nog een lekker vloerkleed in plaats van de koude vloer!

Kleur vs basic

Heb jij een rustig interieur en vind je het te eentonig? Dan kun je kiezen voor een gekleurd vloerkleed. Daarentegen werkt het ook goed andersom. Heb je een druk interieur? Ga dan voor een rustig vloerkleed en zorg ook zo voor een goede balans.

Het bovenstaande vloerkleed vind ik echt prachtig passen bij de ruimte! Het staat sfeervol, gezellig en het past perfect bij de andere meubels.

Verdeling van ruimtes

Een vloerkleed werkt ook goed voor de verdeling van ruimtes. Wanneer je bijvoorbeeld een grote woonkamer hebt, dan zorgt een vloerkleed ervoor dat je dit wat meer verdeeld. Eigenlijk staat dit ook een beetje haaks op meer sfeer. Doordat je als het ware ‘meer ruimtes/hoekjes’ krijgt, heb je ook meer sfeer!

Kortom: Een vloerkleed verrijkt een ruimte: het maakt het gezellig, kan het ruimtelijker laten ogen én werkt uitnodigend. Maak van jouw huis ook een gezellige plek en kies voor een vloerkleed in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer.  Wil je nog meer inspiratie? Neem dan gelijk eens een kijkje bij Eyoba. Daar vind je trouwens nog veel meer: eigenlijk alles om jouw interieur compleet te maken!

Hebben jullie ook een vloerkleed in huis? En, wat vind je van de uitgelichte vloerkleden? Ik vind ze prachtig! Liefs, Larissa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Eyoba. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Even voorstellen

Vanaf vandaag loopt Larissa bij Furnlovers stage. Super leuk! Misschien kennen sommige...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *