Inspiratie voor… nachtkastjes!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vanaf het begin dat we in ons huidige huis wonen, hebben we twee groente-/fruitkistjes als nachtkastjes gebruikt. Op zich prima voor even, maar echt fijn was het niet. Ik vind het toch mooier als een nachtkastje is afgesloten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuw nachtkastje. Graag deel ik mijn vondst met jullie! 😉 

Waar moet je op letten? 

Als je gaat kijken naar nieuwe nachtkastjes is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Als eerste vind ik het belangrijk dat een nachtkastje praktisch is. Het moet dus voldoen aan jouw eisen. Wil je er spullen in opbergen? Kijk dan of er genoeg ruimte is. Daarnaast is de hoogte ook belangrijk. Onze vorige “nachtkastjes” waren best laag en dat vond ik niet prettig. Kijk naar de hoogte van je bed en laat het daar ongeveer aan gelijk zijn. 

Vervolgens is het natuurlijk ook van belang om te kijken naar de uitstraling. Past het bij jouw interieur? Wil je een stoere uitstraling? Of juist een neutraal design? Misschien wil je een hangend nachtkastje, eentje op wielen of poten… Ga zo maar door. Kijk eens op Pinterest voor inspiratie. Wie weet kom je zo op hele nieuwe ideeën voor je eigen slaapkamer. 

Onze nieuwe nachtkastjes

Zoals ik al aangaf miste ik dat ik er wat spullen in kon opbergen. Wat ik ook belangrijk vond is dat er deurtjes in zaten. We hebben namelijk een kat die aardig verhaard in de zomer, waardoor er op onze vorige nachtkastjes soms wat haren achterbleven. Niet fijn dus! Dat geldt trouwens ook voor stof. In een afgesloten nachtkastje kun je dat toch beter onderhouden. 

Zoals je op de foto ziet hebben we nu een nachtkastje mét deurtje (yay!) en het heeft een stoere uitstraling. Het is eigenlijk een soort mini locker en de uitstraling daarvan vind ik superleuk! Het geeft een stoere touch aan de slaapkamer.

Het nachtkastje is gemaakt van metaal en heeft, zoals ik net al zei, een industriële en stoere uitstraling. Je kunt kiezen voor een handvat (een rond, zwarte draaiknop) of een leren ‘handvat’. Wij hebben gekozen voor de leren variant! 

Ik vind de zwarte kleur ook erg mooi staan bij de blauwe muur! Aan de andere kant van het bed is de muur zwart en ook dat staat super. 

Misschien nog handig om te vertellen: het nachtkastje is 40 cm breed (vierkant) en 65 cm hoog. Wat mij betreft echt een fijne hoogte, omdat het gelijk is met ons matras. 

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie zien? Op het gebied van nachtkastjes of andere meubels? Check dan zeker de website van Zen Lifestyle! Voor dagelijkse inspiratie is het ook een aanrader om Zen Lifestyle te volgen op Instagram

Wat vind je van ons nieuwe nachtkastje? Echt een leukerd, toch?! 

Liefs! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kantoormeubelen bij Huisenthuis

Kantoormeubelen bij Huisenthuis! Naast dat je eindeloos veel leuk interieurmeubels vindt bij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *