Een nieuwe fauteuil voor in de slaapkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een stoel voor in de slaapkamer? Zeker! Al een tijdje liep ik er tegenaan dat ik onze slaapkamer wat leeg vond. Ik miste iets. Nu ik zwanger ben en het soms allemaal wat zwaarder wordt, is het ook fijn om in de slaapkamer een relaxplekje te hebben. Vandaar dat ik op zoek ging naar een mooie fauteuil. Lees je mee?

Fauteuil kiezen

Er zijn veel verschillende soorten en maten. Ik wilde een fijne stoel, die niet al te groot was, maar waar je wel goed en comfortabel op kunt zitten. Al snel kwam ik bij de Velvet Lola van Kick Collection uit. Deze velvet fauteuil heeft een perfect formaat. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Maar waar let je nou eigenlijk op bij het kiezen van een fauteuil? En, waar heb ik op gelet? 

De afmetingen

Uiteraard moet de stoel goed passen op de plek die jij voor ogen hebt. Het formaat is dus belangrijk. Er zijn een aantal punten die hierin meespelen. Kijk bijvoorbeeld goed naar het onderstel. Een slank onderstel neemt minder ruimte in en oogt ook wat rustiger. Wil je juist een opvallende fauteuil? Ga dan eens op zoek naar een stoel met een robuust onderstel. 

Kleuren

De kleuren moeten een perfecte match zijn. Ik heb gekozen voor een antraciete kleur, die je goed kunt combineren met andere kleuren. In onze slaapkamer hebben we een opvallende terracotta kleur op de muur, dus het moest er wel goed bij passen. Hou je wel van een bonte combinatie? Tip: de fauteuil van Kick Collection is ook verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, neem dus vooral even een kijkje. 

Materiaal

Het materiaal is doorslaggevend voor de uitstraling van een fauteuil. Een zachte uitstraling, een moderne look of juist een stoere en opvallende stijl? It’s up to you. De fauteuil die ik heb gekozen heeft een velvet stof en heeft daardoor een zachte uitstraling. Perfect voor in de slaapkamer! Maar ik heb ‘m ook even beneden voor jullie gefotografeerd – in de woonkamer – want ook daar past deze fauteuil perfect. 

Kortom: er zijn veel mogelijkheden als het gaat om vormen, kleuren, materialen en stijlen. Als uitgangspunt is belangrijk om in de plek waar je de stoel wil in je achterhoofd te houden. Vanuit die basis weet je zeker dat je een geschikte stoel vindt, die aansluit op jouw verwachtingen en wensen. Verder mag het comfort natuurlijk ook niet ontbreken. 

 

Kick Collection

Bij Kick Collection kun je terecht voor nog veel meer meubels. Zo komen onze eetkamerstoelen hier ook vandaan. Ook daar ben ik nog altijd erg blij mee en ze zitten heerlijk (ook heel belangrijk!) OP de website van Kick Collection vind je alle meubels en toffe inspiratie. Neem dus zeker een kijkje! 

Wat vind jij van mijn nieuwe fauteuil? Liefs! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Onze moderne keuken met zwarte kozijnen

Onze keuken. Het nieuwe gedeelte achter ons bestaande huis. Verbonden met elkaar...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *