Een dekbedovertrek om bij weg te dromen…

Inspiratie tijd: 2 minuten

Nu er weer een nieuw seizoen is begonnen, is het ook weer tijd om ons huis gezellig en knus te maken! We zitten weer meer binnen, de kaarsjes gaan aan en langzaam pakken we ook een lekker dekentje erbij voor op de bank, of niet? 😉 Maar ook aan de slaapkamer moet worden gedacht! Hier kun je namelijk veel doen om het helemaal herfst-/winterproof te maken. Lees je mee? 

 

Maak je slaapkamer sfeervol

Hoe zorg je voor meer sfeer in de slaapkamer? Wie weet pak je groots uit en kies je voor een nieuwe kleur op de muur. Mijn tip is om dan te gaan voor een warme tint. Of wat dacht je bijvoorbeeld van terracotta? Deze warme kleur past helemaal bij de huidige trends! Kies daarnaast voor sfeerlichting (bijvoorbeeld lampjes op je nachtkastje of aan de wand). Als je deze verlichting kunt dimmen is het helemaal top! Zo kun je de optimale sfeer creëren en maak je het extra gezellig. Love it. 

Nieuwe accessoires

Kijk eens goed rond in je slaapkamer en bepaal wat je op dit moment mist. Misschien is het warmte, gezelligheid of functionaliteit. Als het gaat om meer warmte en gezelligheid toevoegen, is het een idee om een zacht vloerkleed neer te leggen. En, wat betreft de functionaliteit? Zojuist benoemde ik het al kort: verlichting. Verlichting is niet alleen gezellig, maar is ook erg handig als je een boek wil lezen in je bed. 

 

Comfortabel slapen…

In de slaapkamer draait het er uiteindelijk om dat je er heerlijk kunt slapen. Een fijn dekbed, mooie kussens en natuurlijk een mooi dekbedovertrek mag niet ontbreken. Wat vind je bijvoorbeeld van een dekbedovertrek biologisch katoen? Dit voelt echt heerlijk aan en het zorgt voor dat je echt comfy in je bed ligt. Ik kwam in aanraking met SNURK en ik zag daar ontzettend veel mooie dekbedovertrekken van 100% biologisch katoen. Kies voor een leuke print of ga voor een neutrale kleur: it’s up to you! SNURK werkt samen met creatieve ontwerpers en hierdoor is hun assortiment echt fantastisch. Veel keuze en unieke prints! 

 

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Als eerst is het belangrijk te kijken naar het formaat. Heb je een een- of tweepersoonsbed? Een 2 persoons dekbedovertrek moet wel goed om het dekbedovertrek passen bijvoorbeeld! Anders loop je er tegenaan dat het dekbed er niet helemaal lekker in past of dat er juist teveel ruimte over is. Daarnaast kijk ik altijd goed naar de stijl in de slaapkamer. Heb je een drukke of juist rustige slaapkamer? En wil je dat het dekbedovertrek meer blend of dat het juist eruit springt? Al deze opties wegen mee! 

 

Een dekbedovertrek maakt een slaapkamer helemaal af! Vind je niet? Waar zou jij voor gaan? Wij zijn benieuwd. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Badkamer inspiratie en tips over de Waterontharder

De badkamer is een belangrijk onderdeel van je huis! Je komt er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *