Hoe kun je verandering aanbrengen met raamdecoratie? [BEFORE]

Inspiratie tijd: 4 minuten

Hey you! Ik krijg regelmatig de vraag waar je nou het beste voor kunt kiezen op het gebied van raamdecoratie. Waarschijnlijk weet je al wel welke mogelijkheden er zijn, maar vind je het lastig om in te beelden hoe het er uit zal gaan zien. Dat begrijp ik! De komende tijd neem ik je mee in een makeover, zodat je wat de mogelijkheden zijn en wie weet kom jij wel tot ideeën voor je eigen raamdecoratie.

Raamdecoratie: trends

Voorheen zagen we dat veel mensen voor donkere kleuren kozen als het ging om raamdecoratie. Donkergrijs is hier een goed voorbeeld van. We merken dat er tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt voor lichtere kleuren. Dat is zeker een aanrader, want je maakt een ruimte er een stuk lichter en ruimtelijker door!

Zoals ik net al zei weet je misschien wel wat er mogelijk is voor raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen, overgordijnen, shutters, rolgordijnen, jaloezieën en ga zo maar door. Het is per ruimte erg verschillend waar je voor moet kiezen. Als je er niet uitkomt, dan is het zeker een aanrader om je te laten adviseren door een professional. Dan weet je zeker dat er goed wordt gekeken naar de ruimte, lichtinval, gebruiksgemak en dergelijke.

Makeover!

Door middel van een makeover wil ik je graag laten zien wat er mogelijk is en wat raamdecoratie met een ruimte doet! De komende tijd hou ik je op de hoogte van deze makeover en komt er elke keer een nieuwe stap bij. De makeover vindt plaats door het hele huis: woonkamer, werkkamer, kleedkamer, slaapkamer, badkamer en hal. Op onderstaande foto’s zul je zien dat er momenteel vrij donkere kleuren zijn gebruikt. Dit zorgt voor een donkere uitstraling en het maakt de diverse ruimtes ook wat kleiner.

INSIDE

Voor de makeover kwam Stephanie van INSIDE langs om te adviseren en te kijken naar de ruimtes. Alles wordt uitgelegd: de mogelijkheden in stoffen, eventuele verduistering, trends en veel meer. Erg handig!

IMG_3134

IMG_3136

Al snel werd duidelijk wat de beste optie was voor dit huis. In de woonkamer wordt overal dezelfde stof gebruikt. Bij de woonkamer komen vouwgordijnen en bij de eethoek komen overgordijnen. Door dezelfde kleur en stof te gebruiken ontstaat er rust en eenheid! De klant wilde wel graag dat de vouwgordijnen dik genoeg waren, zodat er niet ‘s avonds doorheen gekeken kan worden of dat er schimmen te zien zijn wanneer binnen het licht aan staat en het buiten donker is. Dat is geen enkel probleem! INSIDE kan de stof namelijk verdikken door er aan de buitenkant een stof aan vast te maken.

Benedenverdieping

Woonkamer

De bank staat voor het raam, waardoor momenteel een gedeelte van de gordijnen niet zichtbaar is.

IMG_3121

Eethoek

IMG_3122

Hal

Bij de voordeur hangen momenteel paarse gordijnen, maar de bewoners zijn uitgekeken op deze kleur. Het is van belang dat hier weer gordijnen komen in verband met de kou in de winter. De gordijnen welke ook in de slaapkamer komen (zal ik zo vertellen), worden ook in de hal geplaatst.

IMG_3157

De bovenverdieping

Vervolgens door naar de bovenverdieping! Op de bovenverdieping is de raamdecoratie ook vrij donker.

Slaapkamer

In de slaapkamer komen verduisterende gordijnen. Voor de slaapkamer wordt dezelfde kleur gebruikt als op de benedenverdieping.

IMG_3151

Werkkamer

In de werkkamer komen houten jaloezieën. Hierdoor kan er niet naar binnen worden gekeken, maar is het nog wel mogelijk om voldoende licht naar binnen te laten komen. Je kunt namelijk zelf de stand bepalen van de jaloezieën en precies zo draaien voor het nodige licht!

IMG_3145

Kleedkamer

In de kleedkamer komen ook houten jaloezieën.
IMG_3142

Badkamer

Dezelfde houten jaloezieën worden ook geplaatst in de badkamer.
IMG_3155

Is jou ook opgevallen dat de raamdecoratie op dit moment vrij donker is? Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat en ik hou je op de hoogte van het proces! Liefs, Mariëlle.

 

Dit is een gesponsorde blog.

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Wegdromen bij een moderne stijl in de slaapkamer…

Een moderne stijl herken je aan de strakke lijnen, rustige kleuren en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *