Een blik op het leven van een designer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Regelmatig werken we samen met toonaangevende bedrijven uit de interieursector. Deze keer kozen we voor INSIDE, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in raamdecoratie… Super leuk! In deze blog wil ik je een kijkje geven achter de schermen bij INSIDE. Een tijdje geleden hebben we dat ook gedaan door middel van twee video’s, maar nu kan ik jullie weer iets nieuws vertellen!

INSIDE

Voor degene die INSIDE (nog) niet kennen… INSIDE is gespecialiseerd op het gebied van raamdecoratie. Alles wordt in eigen beheer ontworpen en daarna gemaakt met prachtige Belgische stoffen. Veel van de stoffen worden ook nog geweven in eigen beheer. Hoe gaaf is dat?! Van het begin tot het eind is het product dus echt in handen van INSIDE.

insideb

Hoe gaat dat dan allemaal?

Misschien vraag jij jezelf ook weleens af hoe dat allemaal precies in z’n werking gaat bij zo’n groot bedrijf. Om te beginnen moet uiteraard het idee ontstaan voor de raamdecoratie. Een idee voor nieuwe raamdecoratie, een ontwerp voor een bepaald design of een nieuwe stof. Heel erg belangrijk dus!

Ilse Acke: designer bij INSIDE

Ilse Acke is een van de designers bij INSIDE en heeft inmiddels al 10 jaar ervaring in textiel. Ilse vertelt:

met meer dan 10 jaar ervaring in textiel, een opleiding als grafische vormgever en weefster in mijn vrije tijd, is werken bij INSIDE meer dan alleen een job…. Noem het maar passie!”.

Zo gaaf als mensen met dit plezier elke dag weer werken. Ik denk ook dat hierdoor de beste ideeën uit je komen.

Ilse_designer_1

Verder vertelt Ilse dat er binnen het designteam een constante activiteit is en altijd een uiting van creativiteit. Elke keer is het weer een zoektocht naar innovatieve creaties en dessins.

Wooly: de nieuwste creatie

De nieuwste creatie van Ilse heet “Wooly”. Deze stof oogt als wol , maar is 90% PES en 10% VI. Door deze combinatie is het krimpvrij. Ideaal dus voor mensen die een natuurlijke stof willen, maar die ook gebruiksvriendelijk is. Ilse heeft het kleurenpallet zelf samengesteld en heeft daarbij gekeken naar dat het voor elk interieur geschikt is. De stof “Wooly” is verkrijgbaar vanaf april 2017.

image006

3_Wooly_d

Ben je nieuwsgierig naar Wooly, INSIDE of meer informatie? Check dan vooral de website van INSIDE.

Dit is een gesponsorde blog.

FOTO_INSIDE_HORIZON35

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Weekly Favourites: tafelaccessoires

Het is en blijft leuk om van alles een mooi (stylish verantwoord...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *