Welke fauteuils en stoelen passen bij de huidige interieurtrends?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Op het gebied van interieur zijn veel verschillende trends. Sommige zijn tijdelijk, andere zien we telkens weer terug komen. Ik vind het altijd erg leuk om inspiratie te vinden die past bij deze trends. Denk aan meubels en woonaccessoires, maar ook behang- en verfsoorten. In deze blog wil ik jullie meer vertellen over welke fauteuils en stoelen bij de huidige trends passen. Lees je mee? 

Trends anno 2019

Er zijn verschillende trends die we dit jaar hebben gezien en nog gaan zien. In deze blog zal ik er een aantal uitlichten die mij erg opvielen. 

  1. Natuurlijk en licht

Als eerste natuurlijk en licht. Op Instagram en Pinterest zie ik dat steeds meer mensen de natuur in huis willen halen, gecombineerd met veel lichtinval en frisse kleurtinten. Bij zo’n trend kijk ik vervolgens naar welke materialen ik hierbij mooi vind. Als eerste komt rotan in me op. Rotan heeft een natuurlijke en rustige uitstraling en past hier dus erg goed bij. 

  1. Goud en velvet

Een andere trend is goud en velvet, oftewel een luxueuze uitstraling. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een velvet stoel in combinatie met gouden woonaccessoires krijg je een compleet andere look. Ik heb hier bijvoorbeeld voor gekozen voor onze slaapkamer, om zo een hotelgevoel te creëren! 

  1. Stoer en robuust

Een blijvende trend vind ik toch wel de industriële trend: stoer en robuust. Hiermee kun je eindeloos combineren. Een stoere eettafel, robuuste kast of een gave salontafel. In deze trend is ontzettend veel mogelijk. Neem bijvoorbeeld industriële fauteuils: een fauteuil kun je goed afstemmen op je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een leren fauteuil in de cognac kleur. Dit past perfect bij de industriële trend! Qua materialen vind ik bij deze trend metaal, staal en robuust hout erg goed passen.  

  1. Jungle fever

Jep, je leest het goed: jungle fever. Ook deze trend zien we ontzettend veel: een opvallend behang, veel botanische prints, planten en verschillende materialen bij elkaar. Hierbij is het leuk om bijvoorbeeld verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Kies voor een aantal gekleurde stoelen en combineer dit met een paar rustige stoelen.

Welke trend past bij jou? 

Naast de genoemde trends in deze blog zijn er nog meer interieurtrends. Toch wilden we deze uitlichten in deze blog, omdat deze het meest opvallen en zeer geliefd zijn. Eén ding is zeker: door te kiezen voor stoelen en/of fauteuil(s) die passen bij jouw interieurstijl maak je het altijd tot een mooi geheel. Bovendien kun je overal inspiratie op doen: via social media, maar ook bij bijvoorbeeld inspirerende webshops, zoals Cavetown.nl.

Ik ben benieuwd welke trend jou het meeste aanspreekt en waarom! En welke stoel of fauteuil is jouw favoriet? Laat het me weten! Liefs. 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

WIN: Maak kans op Butik stoel van fonQ! [GESLOTEN]

Ik kom de stoel steeds vaker tegen: de Butik stoel! Een prachtige...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *