Verhuizing deel 4: onze planten

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tijd voor een nieuwe verhuisblog. Dit keer over onze planten. We wisten direct dat we in ons nieuwe huisje veel planten wilden! Laatst was ik op een event van Sion en daar kwam ik in aanraking met hun orchideeën. Via hen kwam ik ook weer in aanraking met Kwekerij Duijn-Hove. We zijn echt blij mee zo blij met onze planten! Ik laat ze je graag zien.

Sion

Sion is dé plantenleverancier en veredelaar van de Phalaenopsis orchidee. Sion heeft verschillende kleuren en ik vind het erg mooi om deze kleuren bij elkaar te plaatsen en te combineren. Zo hebben wij meerdere orchideeën bij elkaar geplaatst in een ovale pot. Zo mooi! Jaarlijks verkoopt Sion ruim 30 miljoen jonge plantjes. Vervolgens worden deze verder afgekweekt tot bloeiende planten bij andere kwekers overal ter wereld.

Foto32

Foto16

De orchideeën die ik heb zijn de Evolution, Mountion en Vivion.

  • Evolution: paarse kleur
  • Mountion: roze “blush”
  • Vivion: vernoemd naar Vivian Reijs – wit soort.

De verzorging is eigenlijk heel gemakkelijk! Ze hebben een lichte tot halfschaduw plek nodig, geen felle zon trouwens! Verder liever geen natte voeten en één keer per week water geven.

Foto20

Foto19

Foto17

 

Kwekerij Duijn-Hove

Kwekerij Duijn-Hove is tevens kweker van de Phalaenopsis, maar ook van andere potplanten, zoals Beaucarnea, Ficus, Oncicidum en Cambria. Er zijn diverse soorten potmaten en lengtes verkrijgbaar. Van Kwekerij Duijn-Hove heb ik drie verschillende maten Beaucarnea, vier stuks Sansevieria Samuari en één ficus microcarpa.

Foto28

Foto9

Foto5

Foto2

Planten3

Ik ben helemaal weg van onze orchideeën en de andere planten! Het staat zo leuk! Ik ben benieuwd of jullie ook planten in huis hebben. Zo ja, welke? Liefs, Mariëlle.

 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Maison et Objet 2017

Hoi allemaal! Super leuk dat jullie weer een kijkje nemen op onze...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *