Ultiem comfort met geautomatiseerde raamdecoratie

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je wordt wakker en je wilt zien of het buiten zonnig is. Met verduisterende gordijnen is dat lastig, je moet opstaan en naar de gordijnen lopen terwijl je liever nog even in bed wilt genieten van een heerlijke ochtend zonder zorgen. Met een elektrisch gordijn kun je blijven liggen en even de gordijnen een stukje openen. Is het bewolkt? Dan draaien we nog een keer om. Straalt er een heerlijk zonnetje? Dan…nou ja, ook dan draaien we nog een keer om, maar wel met een stralende glimlach op het gezicht. Verwen jezelf met een elektrisch gordijn voor ultiem comfort in huis.

Hoe werken elektrische gordijnen?

Eigenlijk is een elektrisch gordijn in feite helemaal niet zo ingewikkeld, je kunt deze zelf in huis plaatsen. Als je twee linkerhanden hebt kun je dit ook laten doen, ook voor senioren en mensen met een beperking is het mogelijk om elektrische gordijnen te laten installeren in huis. Een elektrisch gordijn zoals van PoweredBlinds is een eenvoudig systeem waarmee je gordijnen binnen een mum van tijd bedienbaar maakt op afstand. Het geheim van een elektrisch gordijn zit in de rails met een ingenieus systeem dat de gordijnen kan openen of sluiten. Dit is mogelijk met een lichte aanraking, een knop aan de muur, een afstandsbediening of zelfs via een app op je smartphone. Je kunt het heel eenvoudig houden, of een systeem nemen dat je aan een smart home kunt koppelen. Waar je ook voor kiest, met elektrische gordijnen kies je voor comfort.

Horizontaal elektrisch gordijn

Dit is een elektrische gordijnrails voor horizontaal openen en sluiten, van links naar rechts openen en sluiten dus. Je installeert de rails voor het elektrisch gordijn, je hangt er de gordijnen in, en het karwei is al geklaard. Het grootste verschil met de oude situatie is de bediening met slechts een druk op de knop. Ideaal voor mensen die van een traditioneel gordijn houden met het gemak van een elektrisch gordijn.

Verticaal elektrisch gordijn

Dit betreft rolgordijnen, vouwgordijnen of lamellen die omhoog en omlaag kunnen bewegen. Bij lamellen is het ook mogelijk in neergelaten toestand licht door te laten door de lamellen te openen. Dit soort raamdecoratie is een koud kunstje voor een goed elektrisch gordijn systeem, je zit niet meer met koordjes en gordijnen die scheeftrekken. Omdat een gemotoriseerd systeem beter werkt dan zelf aan de koordjes te trekken zal de levensduur van de gordijnen vaak ook langer zijn.

Elektrisch gordijn met draad

Naast de richting van openen en sluiten is er ook een verschil tussen een elektrisch gordijn met draad en een draadloos systeem. Wanneer je kiest voor een draad hoef je niet na te denken over batterijen, de knop voor de bediening moet wel binnen handbereik zijn en het systeem moet worden aangesloten op het lichtnet. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar waardoor er voor ieder venster een geschikte oplossing bestaat. Het is een “fool-proof” systeem dat vrijwel overal inzetbaar is.

Draadloos elektrisch gordijn

Je kunt ook kiezen voor een systeem dat geheel draadloos werkt, zelfs de motor kan met accu werken waardoor het echt een compleet draadloos betreft! De knop of de afstandsbediening stuurt draadloos het signaal naar de gemotoriseerde gordijnrails, je hoeft dus geen kabels te trekken. Het signaal is zelfs zo krachtig dat je in een andere ruimte de bediening kunt plaatsen. En dat is niet beperkt tot een knop aan de muur, je kunt ook kiezen voor een model met afstandsbediening voor optimaal gebruiksgemak. Je hebt voor een draadloos elektrisch gordijn overigens geen internetverbinding nodig. Wanneer je het systeem wilt koppelen aan een smart home systeem werkt het anders.

Elektrische gordijnen voor een smart home

Wanneer je nu of in de toekomst van plan bent de woning te voorzien van “slimme” apparaten zoals lampen of luidsprekers, kun je daar bij aanschaf van het elektrisch gordijn al rekening mee houden. Er zijn namelijk draadloze systemen die werken op basis van een Wifi verbinding. Dit soort gordijnrails wordt bediend met een afstandsbediening of via een app op de smartphone. Je kunt dan op basis van een centrale app meerdere apparaten en toepassingen bedienen. Het is ook mogelijk om functies met elkaar te verbinden. Wanneer je er sensoren aan toevoegt hoef je niet eens meer op een knop te drukken; je kunt zo instellen dat de gordijnen vanzelf openen wanneer het zonnetje schijnt, of dat er een bepaalde temperatuur is bereikt. Dat is pas écht zonnig ontwaken!

Voor sommige mensen is het een bittere noodzaak, voor anderen is het gewoon een stukje luxe en wooncomfort; met een elektrisch gordijn maak je iedere woning aangenamer om in te wonen. Gun jezelf ultiem comfort met geautomatiseerde raamdecoratie.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Waarom overstappen naar led verlichting?

Led verlichting: waarom kies je ervoor en waarom zou je écht moeten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *