The revival of the salontafel

Inspiratie tijd: 2 minuten

De salontafel is terug van weg geweest. En hoe? Echt prachtige exemplaren die in iedere stijl zijn toe te passen. Van design tot passend in een landelijk interieur.

Wat is een salontafel nu eigenlijk?

Een salontafel is van vroeger de tafel waar de deftige heren hun wijn aan dronken en hun sigaar opstaken. Het woord Salon is frans voor woonkamer. Dus een tafel voor in de woonkamer. De salontafel is van oudsher een tafel waar ook spullen in opgeborgen kunnen worden. Denk aan de salontafels van de jaren 70 waar alle tijdschriften en kranten onderin lagen.

(Bron; Wehkamp)

Onlangs heb ik zelf ook een salontafel aangeschaft. Een prachtige grote tafel met een zwart strak onderstel en een keramisch blad met een marmerlook. Prachtig! We moeten er wel nog even aan wennen. Wij hadden al lange tijd meerdere bijzettafel als salontafel. En nu dan een grote tafel in de zithoek.

Het is inderdaad heel praktisch. Je kunt er alles op zetten. Iedereen kan fatsoenlijk zijn of haar drankje neer zetten en alle schaaltjes met lekkere hapjes kunnen op tafel. Zeker in deze tijd als Netflix elke avond wordt ingezet. Of je kunt er een spelletje aan spelen. We maken er flink gebruik van.

Dan is de valkuil dat er misschien te veel wordt op gezet. Ik ben zelf namelijk nog al een opgeruimd type en ik houd niet van te veel op tafel. En met twee pubers in huis, is dat wel even een dingetje.

Maar je hoeft niet gelijk een grote salontafel aan te schaffen. Er zijn ook kleinere exemplaren die ook erg mooi in de zithoek staan. Of verschillende vormen. Daarnaast zijn er nog tal van verschillende materialen.

(Bron; HK living)

Een rond exemplaar kan ook prachtig staan in een zithoek.

(Bron; Zuiver via Wehkamp)

Kortom: de salontafel is helemaal terug van weggeweest. Liefs, Irene.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Makeover met Sigma paint.: van wit naar zwart

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn wij gek op make-overs. We vinden...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *