Little changes, big difference

Inspiratie tijd: 4 minuten

Een huis is nooit af. Althans niet voor mij. Zo ben ik op zoek naar een nieuwe tafel, dan is het weer een mooi kussen en de volgende keer is het een mooi accessoire voor in de keuken. Het probleem is dat ik zoveel mooi vindt en er is zoveel keus en inspiratie, Kijk alleen al op social media, televisieprogramma`s, de interieurmagazines… Je kan het zo gek niet verzinnen of je doet wel ideeën op!

En als ik dat zie krijg ik zelf ook zin om in ons eigen huis aan de slag te gaan. Misschien de meubelen eens omgooien, andere materialen gebruiken etc. maar gelukkig word ik op zo’n moment alweer snel tot de orde geroepen… Er valt bij ons gelukkig niet zo heel veel te schuiven. Althans, niet met de grote meubelen. Maar goed, andere materialen toevoegen in ons huis en interieur wel. Dat is afgelopen zomer gebeurt, een lang gekoesterde wens van mij kwam uit!

Oude elementen van ons huis

Lees mee: Een tijd lang, lees 14 jaar, hadden wij een boog van baksteen op de scheiding van de voorkamer naar de middenkamer, weliswaar witgeschilderd, maar niet mijn smaak. Ons huis stamt uit eind jaren 20, een aantal oude elementen zijn gebleven, maar helaas de suitedeuren uit de voorkamer niet. Zo jammer!

Al die tijd hebben wij het zo gelaten, omdat het simpel geen prioriteit had om het anders te gaan doen, tot afgelopen zomer. Duidelijk was, die lelijke boog moest eruit! Maar wat dan? Suitedeuren terugplaatsen? Vond ik ook geen optie, te ingrijpend en het zou verkleinend werken. Toen bedacht ik, de stalen balk die wij bij een eerdere verbouwing in de woonkeuken ook gebruikt hebben… dat zou gaaf zijn!!!

Die hebben wij toen mooi “weg” laten stuken. Maar nu zou die mooi op de scheiding als steunbalk aangebracht kunnen worden en niet geheel onbelangrijk in het zicht blijven! Geweldig stoer en industrieel. Mijn idee heb ik thuis besproken en jawel hoor; werd positief ontvangen!!

Het heeft even wat voeten in aarde gehad en de stof dwarrelende lekker in het rond, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er zo blij mee!!

Nieuwe hoes voor de sofa

Nog een kleine verandering maar met groot resultaat is de nieuwe hoes om de sofa in de voorkamer. Iedereen die mij volgt op Instagram weet ondertussen dat die plek zeer geliefd is binnen ons gezin.

Afgelopen zomer mocht ik kennismaken met Bemz, een bedrijf uit Stockholm. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van hoezen voor de meubelcollectie van Ikea. Hoe ideaal is dit bedacht ik. Voor de soderhamn sofa zijn bij de Ikea maar een paar hoezen beschikbaar. En die vielen niet direct in mijn smaak.

Ik ging mij verdiepen in hun collectie en vroeg direct de samples aan van de stoffen en de kleuren die mij aanspraken. Dit viel niet mee, want zij hebben meer dan 250 stoffen kleuren in hun collectie!

       

Een kleur kiezen

De vijf sample stofjes kreeg ik thuisgestuurd. Dit kleurenpalet legde ik thuis neer, met wat andere materialen uit ons huis. Om zo een goede keuze te kunnen maken. Al snel kwam ik tot de keuze; spierwit linnen moest het worden! Fris en spierwit, goed te combineren met alles. De hoes zou een stoere, loosefit cover worden. Nonchalant en eenvoudig, waar ik zo van hou. Het meest ideale van 100% linnen is dat het gewoon in de wasmachine kan, zo fijn! Spierwit is en blijft natuurlijk erg besmettelijk, mede door het zelf kunnen wassen was dit voor mij de juiste keuze!

Toen ik de hoes eenmaal thuis kreeg was ik direct enthousiast. Was een supermooie hoes, echt een beauty! Echt spierwit, het linnen is zo mooi van structuur en super zacht! Het is zo’n wereld van verschil. Eigenlijk is het maar een kleine verandering, maar de sofa en eigenlijk de gehele plek in de voorkamer hebben zo`n andere uitstraling gekregen. Hier word ik zo blij van!                                                      

Ik blijf erbij; de basis moet rustig zijn, maar oog voor detail moet blijven bestaan! Zo`n balk met een industriële look en daar tegenover de sobere hoes van stoer linnen in een frisse kleur, voor mij precies de juiste combi! 

Dus, heb je nog een meubelstuk van Ikea en denk je die heeft een nieuw jasje nodig… dan is dit zeker een aanrader! ENJOY xx 

Tot de volgende keer in een warm winter wit kersthuis!!!!

Marieke x

 

Comments

comments

More from Marieke Reintjes

Warm winterwit Kersthuis

 X-mas is loading…. Warm welkom Het eerste wat ik doe om ons huis...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *