Hanglampen: welke kies jij?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Verlichting is belangrijk voor de sfeer in een interieur. Het brengt gezelligheid, je kunt bepaalde dingen (meer) uitlichten en daarnaast is het gewoon super leuk om een mooie lamp in huis te hebben, toch?! 😉 In deze blog vertel ik je meer over een aantal hanglampen die ik tegenkwam bij Meubelpartner.

Waar let je op?

Er zijn veel verschillende soorten hanglampen. Waar moet je nou precies op letten? Allereerst moet je kijken naar de plek waar je de hanglamp wilt hangen. Vaak is dat boven de eettafel. Als je de hanglamp boven de eettafel wilt plaatsen is het belangrijk om te kijken naar de grootte van jouw tafel. Dit bepaalt ook wat de mooiste grootte is van de hanglamp. Mocht je een hanglamp willen als extra licht, zodat je bijvoorbeeld goed kunt lezen, dan kies je weer eerder voor een kleinere hanglamp.

Naast de grootte, de vorm en het soort hanglamp raad ik ook aan om te kijken naar de lichtbron. LED lampen zijn erg duurzaam en voordelig. Dus dat is zeker een aanrader! Kijk ook goed naar de sterkte van de lichtbron. Het is namelijk niet prettig als het licht té sterk is.

Inspiratie voor hanglampen

Toe aan wat inspiratie? Ik wel! Zoals ik vertelde kwam ik een aantal mooie hanglampen tegen.

Judd 4-lamps

Deze hanglampen bijvoorbeeld: Judd 4-lamps! Een set van vier hanglampen. De hanglampen zijn uitgevoerd in grijs metaal. Ik vind de vorm van de hanglampen erg mooi: de kegelvormige lampenkappen geven het echt een unieke look. Doordat de lampenkappen gaatjes hebben ontstaat er een sfeervol licht. Deze hanglampen zijn het voorbeeld van een mooi formaat die je goed boven de eettafel kan hangen.

hanglamp-judd-4-lamps-kleur-grijs-lifestylefurn

Hanglamp Laurence 3-lamps

Ik kwam ook nog deze hanglampen tegen: Laurence 3-lamps. Zoals de naam het al zegt is het een set van drie hanglampen. Ook deze hanglampen zijn gemaakt van metaal en hebben een oude zilveren afwerking. Wat een prachtige vorm, vind je niet? Echt een keer wat anders! En, daarnaast oogt het ook ruimtelijk waardoor het bijvoorbeeld perfect is te gebruiken in een kleinere ruimte.

Hanglamp2

Hanglamp Sia 3-lamps

De derde hanglamp bestaat ook weer uit drie lampenkappen en heeft een wat modernere uitstraling. Deze moderne hanglamp is uitgevoerd in zwart gepoedercoat metaal. Ik vind het modern overkomen door de triangelvormige lampenkappen. Super leuk ook dat het op verschillende hoogtes hangt!

Hanglamp3

Welke van deze hanglampen spreekt jou het meeste aan? Welke zou jij kiezen?
Ik ben heel erg benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Sohome. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

De nieuwste trend: go natural!

We zien steeds vaker dat men kiest voor een natuurlijke uitstraling in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *