Fotokeuzes

Inspiratie tijd: 4 minuten
Bovenaan mijn Instagram account staat; Interior Photo Blog. Ik maak en plaats foto’s van mijn interieur op Instagram, en hoop dan op vele likes. In dit blog wil ik het over foto’s hebben. En dan niet een interieur foto maar een foto die iets toevoegt aan dat interieur. Het is wat het afmaakt, een personal touch, een herinnering. Natuurlijk leuk in een mooi lijstje maar vandaag de dag zijn er zoveel meer opties. Ik heb, denk ik, een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Foto-behang

Ik vind dàt toch zo mooi. Op Instagram staan accounts met jaloers makende muren. Of dat nou een foto is van een reis, kind of de Amsterdamse grachten, allemaal even prachtig. Ik vind een foto in zwart wit op behang het allermooist maar dat is natuurlijk persoonlijk en ligt er ook aan of het wel bij je (interieur) past. Hoe mooi en en bijzonder is de foto van @thuizop5 (Instagram). De zwart-wit foto staat prachtig in het stoere interieur en is met recht een eyecatcher.
De foto op behang van @industrieelchique (Instagram) verveelt nooit, ik denk dat je er steeds weer iets nieuws op zult ontdekken. De kleinste details zijn nu uitvergroot op behang.
Zelf heb ik een foto klaarliggen van mijn grootmoeder als jonge vrouw. Op de foto wordt haar pruik gedaan achter de coulissen van het toneel. Dat er ook een verhaal achter zit, dat is wat foto’s nog mooier maakt. Het plan is, om deze foto als behang in de inloopkast, achter mijn antieke bureautje, dat dienst doet als toilettafel, te plaatsen.

Collage

Met kerst lag er een superleuk cadeautje onder de boom. Een canon miniprinter. Op deze manier kan ik foto’s in klein formaat direct van mijn iPhone printen op een klein formaat foto-sticker. Inmiddels ben ik al heel wat prints verder en begonnen met een fotocollage op de wc deur.
Een foto collage van je favo foto’s in verschillende lijstjes aan de muur is natuurlijk ook nog steeds gewoon heel leuk. Een andere vorm van een fotocollage is die op een poster. In onze woonkamer hangt een poster die gemaakt is met behulp van framkalla.com waar ik nog steeds met veel plezier naar kijk. Ook de visite blijft regelmatig voor de poster staan in de hoop zichzelf te ontdekken. Helaas mensen, alleen het gezin staat hierop maar mag ik u doorverwijzen naar de wc… overigens heeft de Hema een soortgelijke mogelijkheid.
Zoek je mooiste foto’s bij elkaar en geef ze bv allemaal hetzelfde filter, zo blijft het toch nog een rustig geheel. Dit kun je ook doen met ixxiyourworld.com
Nou behoeft ixxi denk ik geen introductie meer, maar hier kun je een enkele foto in het groot of allemaal verschillende foto’s op elk vlak laten afdrukken.

Zoveel keuze…

Andere opties zijn natuurlijk het laten afdrukken op canvas, plexiglas, hout, aluminium of glas. Over canvas gesproken, neem eens een kijkje op de site van mo-ca.nl (more than canvas) Behalve dat ze zelf waanzinnig mooie afbeeldingen op canvassen hebben, kun je je foto laten afdrukken op “dirty old canvas” zo mooi!
Heel mooi is een glasschilderij, dat geeft een hele mooie diepte en levendigheid aan de foto of afbeelding. Bij wall-art.nl vind je ronde glas schilderijen, mijn persoonlijke favoriet! Maar ook hier hebben ze veel keuze om de muren in huis te verfraaien. Behang, muurstickers, canvas en nog veel meer vind je hier.

DIY

Als afsluiter een DIY – idee… Ook ik beken, ik ben een shopper en geen doe-het-zelver. Maar een leuke diy is, om zelf een foto op hout te zeven. Online zijn daar filmpjes van te vinden. Op mamablogger.nl showhome.nl of gewoon op YouTube staan handige voorbeelden. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd maar bij een vriendin zag het er heel stoer uit!
 Dus aan de slag met die mooie, leuke, grappige of ontroerende foto’s. Jij vind ze bijzonder en dat zijn ze ook.
Tot de volgende keer!
 X Rianne
Instagram: huizstyl

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Verander je interieur met een wandrek

We hebben allemaal wel eens de behoefte om iets te veranderen in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *