Een nieuw huis, een nieuwe bank

Inspiratie tijd: 4 minuten

Jaaa, we zijn verhuisd! Zo onwijs blij dat we lekker over zijn naar ons nieuwe huis. Voor dit huis hebben we een nieuwe bank uitgekozen, want we waren toch wel uitgekeken op onze vorige bank. Maar waar let je nou eigenlijk op bij het kiezen van een bank? En, natuurlijk: voor welke bank hebben we gekozen? Ik vertel je er meer over! 

Het kiezen van een nieuwe bank

Als je een nieuwe bank gaat kiezen, moet je op een aantal punten letten. Om te beginnen is het verstandig om goed te kijken naar de ruimte in je woonkamer. Hoeveel plek heb je eigenlijk? Misschien staat een hoekbank goed in jouw woonkamer of kies je toch liever voor een tweezitsbank. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, maar het moet wel passen bij jouw ruimte. Tip: Heb je een plattegrond? Teken de bank er dan in. Geen plattegrond meer? Maak dan een schets! Op deze manier zie je goed hoe het in de ruimte komt te staan. 

Waar hebben wij opgelet? 

Om te beginnen zijn wij ook gaan kijken hoeveel ruimte we eigenlijk hadden. Een hoekbank had onze voorkeur, zodat je echt een lekkere chillplek hebt en ook gemakkelijk kunt liggen. Maar we moesten natuurlijk nog wel kijken wat voor een bank we wilden qua materiaal, kleur en uitstraling. Toen kwamen we in aanraking met de Bommel Meubelen en zijn we gaan kijken in een van hun filialen. Dit was heel erg fijn, want op deze manier konden we de verschillende stoffen bekijken en kregen we ook gelijk uitleg over de stoffen en mogelijkheden. 

Al snel waren we uit over de kleur: we wilden een groene bank. Ik vind het altijd mooi als een bank zorgt voor het nodige contrast tegenover de rest van de woonkamer. De muren zijn vrij rustig bij ons en daardoor past de bank extra goed en staat het mooi in de ruimte. 

De bank die we hebben gekozen bij de Bommel Meubelen is de hoekbank genaamd ‘Request’. Op de foto’s op de website zie je een lichte stiknaad, maar wij hebben ervoor gekozen dat de stiknaad dezelfde kleur heeft als de bank zelf. Hierdoor valt het iets meer weg, maar behoud je wel een stuk speelsheid van de naden in de bank. Het is een driezitsbank met daarbij dan nog het gedeelte wat maakt dat het een hoekbank is. In totaal is de bank daarmee 300 cm breed en het langste gedeelte van de bank is 180 cm. Een fijne grootte wat mij betreft! De Request hoekbank heeft een zachte stof wat oogt als een leren bank. Ook extra fijn: het is onderhoudsvriendelijk en je krijgt het gemakkelijk schoon! 

Wat ik ook erg mooi vind aan deze bank zijn de zwarte poten. Het geeft een ruimtelijker gevoel, doordat de bank iets hoger van de vloer staat en ik vind het een mooi design hebben! Bovendien zijn de kussens van de bank stevig en zit het erg comfortabel. 

 

De mogelijkheden van de Bommel Meubelen

Ik gaf al eerder aan dat wij naar een filiaal van de Bommel Meubelen zijn gegaan om zo de mogelijkheden te bekijken, maar ook voor een advies wat betreft de soorten stof, de bank, de behandeling, etc. Bij de Bommel Meubelen kun je niet alleen terecht voor banken, maar voor nog veel meer: eetkamerstoelen, kasten, tafels, fauteuils, lampen en meer. Ideaal! Dus als je naar meer op zoek bent voor in jouw interieur, dan is het zeker slim om eens een kijkje te nemen bij de Bommel Meubelen! 

 

En, wat vinden jullie van mijn nieuwe bank? Ik ben er heel blij mee! Ben jij op zoek naar iets nieuws voor in jouw huis? Zeker een aanrader om eens te kijken bij de Bommel Meubelen. Succes! 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Leuk merk gespot bij Sterk Online: Functionals

Ik vind het altijd leuk om nieuwe merken te ontdekken en inspiratie...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *