Dé salontafels voor in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een salontafel uitkiezen… Wat is er toch veel keuze! Ik begrijp het maar al te goed als je er niet helemaal uitkomt. Daarom wil ik je in deze blog meer vertellen over verschillende stijlen en trends én geef ik je handige tips!

Stijlen

Voor iedere interieurstijl is wel een geschikte salontafel te vinden. De uitstraling die jij wilt creëren is vooral bepalend voor de keuze van een salontafel. Hou je van de landelijke look? Kies dan voor een houten salontafel bijvoorbeeld. Als je liever een stoere twist wilt, raad ik materialen zoals metaal en staal aan. Het is extra leuk als een salontafel een metalen element heeft, omdat dit erg uniek is!

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat je je zeker niet hoeft vast te houden aan één bepaalde stijl. Het is namelijk gebruikelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zorg in ieder geval voor een rustige basis en werk vanuit daar verder. Wil je meerdere salontafels? Doen! Maar kies dan eerst voor een neutrale salontafel en plaats er daarnaast een opvallende tafel bij. Of ga voor een unieke vorm, zoals hieronder. Bij deze tafel kun je namelijk het bovenblad draaien!

Trends

De nieuwste trend op het gebied van salontafels is het gebruik van metalen onderstellen. Je zag deze trend ook al voorbij komen bij tuintafels en eettafels. Bij dit materiaal zie je vaak de combinatie met een houten tafelblad. Wat ook een zeer geliefde trend is – want je ziet het steeds vaker voorbij komen – is het combineren van meerdere, kleine salontafels. Het staat erg gezellig bij elkaar en zo kun je steeds afwisselen qua setting. Verplaats de tafels, kies een keer voor een andere salontafel erbij en maak het zo tot een mooi geheel!

Opbergruimte

Vind jij die afstandsbedieningen, spelcomputers, losse snoeren en dergelijke ook zo lelijk in de woonkamer? Als je kiest voor een salontafel met opbergruimte kun je daar van alles in kwijt. Doe hier spullen in die je veel in de woonkamer gebruikt zoals onderzetters, afstandsbediening(en), waxinelichtjes, enzovoorts. Een salontafel met open opbergruimte is ook superleuk en handig! Denk aan al die leuke tijdschriften en boeken die je daarin kan opbergen.

Op wieltjes

Een salontafel met wieltjes is erg praktisch. Je kunt de tafel verplaatsen wanneer je wilt. Handig wanneer je een chill-avond hebt en je de tafel gewoon naar jezelf kunt toe rollen. 😉 Maar daarnaast heeft de salontafel ook gewoon een leuke uitstraling! Bij een salontafel op wieltjes moet je niet meteen aan een pallet-achtige tafel denken. Er zijn veel verschillende formaten, kleuren en mogelijkheden bij een salontafel op wieltjes.

Tips

Hieronder heb ik nog een aantal praktische tips op een rijtje gezet:

  • Kijk naar de vorm van jouw woonkamer en bepaal aan de hand daarvan de vorm van je salontafel. Een lange kamer? Kies dan ook een langwerpige salontafel;
  • Wanneer je kiest voor een houten salontafel en ook een houten (look) vloer hebt, let dan op of je wel genoeg contrast hebt;
  • Let ook op de hoogte van de salontafel. Deze moet eigenlijk niet hoger zijn dan de zitmeubelen er omheen;
  • Heb je een hoekbank? Dan komt een ronde tafel vaak mooier uit!

Wat voor een salontafel heb jij in jouw huis? En, vond je het ook best lastig om te komen tot de juiste beslissing? Ik ben benieuwd! Kijk voor meer inspiratie op de site van Henders & Hazel.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een rotan wiegje voor de baby

Wanneer je zwanger bent is niets leuker dan urenlang op Pinterest op...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *