Waar let je op bij het inrichten van je slaapkamer?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik vind het altijd zo leuk om eens in de zoveel tijd mijn kamer opnieuw in te richten. Er zijn immers ook veel verschillende soorten stijlen om uit te kiezen. Een bepaalde stijl hoeft niet alleen voor je woonkamer te zijn maar kan ook voor in de slaapkamer! Maar waar let je op bij het inrichten van je slaapkamer? Ik geef je een paar tips!

Bepaal je stijl

Het is belangrijk om te weten wat je stijl is voordat je begint met het inrichten. Hieruit kan je dan bedenken welke meubels er bij die stijl passen. Ga je voor een moderne stijl of wil je juist het omgekeerde en ga je voor een hele stoere stijl?

Kijk bijvoorbeeld naar dit leuke nachtkastje. Perfect voor een moderne stijl! Combineer het nachtkastjes met leuke accessoires om de stijl optimaal te creëren.Of wat dacht je van deze stoere kast? Zo gaaf!

Kies het juiste bed

Na het bepalen van je stijl en de daarbij behorende meubels, is het tijd voor het bed! Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer. Een bed vervang je niet snel dus kijk goed of deze past bij de stijl, maar vooral ook of hij lekker ligt. Bij Beddenreus kwam ik een aantal bedden tegen die ik graag met jullie wil delen voor inspiratie!

Het bed ‘Filjet’ hieronder heeft een zachte uitstraling en zou goed bij meerdere stijlen kunnen passen. Bijvoorbeeld bij een moderne of Scandinavische.

Als je voor een landelijke stijl wilt gaan dan past het bed ‘Santiago’ hier goed bij! Door te combineren met veel houttinten en natuurlijke materialen creëer je echt de landelijke sfeer.

Best for last

Wanneer je alles hebt uitgezocht, de stijl, meubels, het bed, is het tijd voor het kiezen van de kleur voor de kamer. Begin niet eerst met het schilderen of behangen en daarna pas het bedenken van je stijl. Stel je hebt je kamer een donkere kleur geverfd maar je wilt eigenlijk gaan voor een romantische stijl, dan past dit niet goed bij elkaar. Haal dus eerst alle meubels en stem dan de kleur af die je wilt gebruiken. Ga je voor een industriële stijl, kies dan bijvoorbeeld voor een bakstenen behang!

Beddenreus

Ik kwam deze leuke bedden, nachtkastje en kast tegen bij Beddenreus en ze hebben hier nog veel meer mooie van. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de site van Beddenreus.

Heb jij ook een bepaalde stijl in je slaapkamer? Let me know! 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Beddenreus. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Ontdek je eigen interieurstijl!

Weet jij wat jouw favoriete interieurstijl is? Of ben je daar nog...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *