Welk dekbed past bij jou?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Veel mensen besteden aandacht aan het kiezen van het juiste matras, maar dat is niet het enige waar je op moet letten. Het dekbed is ook erg belangrijk als je kijkt naar het slaapcomfort. Maar welk dekbed past nou eigenlijk bij jou? En waar moet je op letten als je een dekbed kiest? Lees je mee? 

Een dekbed kiezen

Er zijn verschillende soorten dekbedden. In deze blog wil ik je meer informatie geven, zodat jij hopelijk gemakkelijk een keuze kunt maken voor je eigen situatie! Laten we eens kijken naar welke dekbedden er eigenlijk zijn. 

Wollen dekbedden

Een wollen dekbed kopen? Dat is zeker een aanrader, want deze zijn mega comfortabel en ook nog eens duurzaam! Een wollen dekbed is erg luchtig en ventileert goed, je zou het er nooit benauwd onder krijgen. Het houdt vocht en kou ver uit de buurt van jouw bed! Dat willen we allemaal toch? Het reinigen van een wollen dekbed is niet vaak nodig omdat wol vuil afstoot! Wel is het belangrijk om je dekbed vaak te laten luchten. 

Synthetische dekbedden 

Een synthetisch dekbed is een anti-allergie dekbed en zeker aan te raden voor mensen met huisstofmijt allergieën of luchtwegproblemen. Een synthetisch dekbed is superzacht en licht.  Het is gemakkelijk te onderhouden. Je kan het wassen op hoge temperaturen en droogt heel snel. Ook is het een stuk goedkoper dan de rest van de dekbedden.

Donzen dekbedden

Je hebt een aantal soorten donzen dekbedden. Je hebt bijvoorbeeld eendendons en ganzendons. De een is niet beter dan de ander. Ganzendons heeft wel een hoger isolatievermogen, dat houdt in dat ganzendons net iets warmer is dan eendendons. Er wordt niet aangeraden om een donzen dekbed te wassen. De kwaliteit van het dons kan dan erg achteruit gaan. 

Overige dekbedden

Daarnaast zijn er nog een aantal andere soorten, maar ik heb bewust ervoor gekozen om de bovenstaande uit te lichten. De meeste mensen kiezen hiervoor en dit wordt dan ook meestal aangeraden. Je hebt bijvoorbeeld ook katoenen dekbedden. Die zijn ook redelijk goedkoop. Ze isoleren alleen niet zo goed, dus ze zijn niet heel warm. Nog een plantaardig dekbed is bijvoorbeeld bamboe. Het laat goed vocht door en is erg licht.

Waarom is het juiste dekbed belangrijk?

Een goede nachtrust is belangrijk, dus een goed dekbed die bij jou past hoort daar ook bij. Als je weet dat je het s’nachts heel snel warm krijgt is het misschien niet handig om voor een wollen dekbed te kiezen. Als je het heel snel koud hebt is het handig om te kiezen voor een dik dekbed die goed isoleert. 

Ben je ook op zoek naar een dekbed? Lees je dan eens in online en vergelijk eens in de winkel. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Combineren kun je leren: de leukste lampen voor boven je eettafel

Breng jij ook veel tijd door aan de eettafel? Lekker lang natafelen,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *