Voordelen van een elementenbank

Inspiratie tijd: 3 minuten

De winteravonden komen er weer aan! Dit betekent dus dat het tijd is om je huis winterproof maken. Het belangrijkst is dan vaak de bank, want hier brengt je toch de meeste tijd door! Hoe kies je de perfecte bank die mooi past in jouw huis én ook nog eens lekker zit? In deze blog vertel ik je meer over het vinden van de ideale bank.  

Banken kiezen…

Het kiezen van een bank is zeker niet gemakkelijk, want de keuze is ontzettend groot! Zoals je weet zijn er verschillende soorten banken. Denk bijvoorbeeld aan tweezits-, driezitsbanken, hoekbanken, u-vormige banken… Het is afhankelijk van de vorm van jouw woonkamer en de hoeveelheid zitplaatsen die je nodig hebt. Een groot gezin vraagt bijvoorbeeld ook om veel zitplekken. Heb je eigenlijk niet zoveel zitplekken nodig? Dan is een kleinere bank met een leuke fauteuil misschien weer erg handig.

Alles naar jouw wens? Kies een elementenbank!

Toch zijn er maar weinig banken die 100% aan jouw wensen voldoen. Onlangs kwam ik in aanraking met de elementenbank. Ben jij hier al bekend mee? Ik zal je er meer over vertellen.

Tegenwoordig is het vrij normaal dat je de kleur en de stof van een bank zelf kunt bepalen. Bij een elementenbank kun je niet alleen zelf de kleur en stof bepalen, maar daarnaast kun je ook de opstelling zelf bepalen én kun je deze opstelling veranderen. Je zit dus nooit vast aan één bepaald model. Je kunt de ene keer kiezen voor een driezitsbank en de andere keer weer voor een vierzitsbank. Ideaal, toch! Van een grote bank kun je dus eenvoudig twee kleine banken maken. Bij een elementenbank hoort vaak ook een hocker. Van deze hocker kun je zelf gemakkelijk een salontafel maken. Kortom: genoeg mogelijkheden. 😉

 

Elk seizoen een andere opstelling

Doordat je zo eindeloos kunt combineren met een elementenbank is het super handig en tof om bijvoorbeeld elk seizoen een andere opstelling te kiezen. In de winter, wanneer je meer tijd doorbrengt op de bank, is het lekker om een zo groot mogelijke bank te creëren. Wil je in de zomer graag naar buiten kijken? Dan kun je weer een element uit de bank halen en bij het raam zetten. Zo kun je dus elk seizoen je bank aanpassen.

Wat vinden jullie van een los element? Dit element kun je erg leuk stylen met verschillende plaids, kussentjes en een leuke salontafel.

Stylingtips

Ik vind deze bank zo leuk, omdat je er eindeloos mee kunt combineren en schuiven. Een stylingtip van mij is dan ook om te kiezen voor verschillende elementen. Dit geeft je de meeste mogelijkheden om te veranderen van opstelling. Durf je nog een stapje verder te gaan? Dan is het extra leuk om te kiezen voor diverse elementen in verschillende kleuren! Dit geeft een speels effect aan je zithoek. Ook kun je van dezelfde kleuren bijvoorbeeld weer nieuwe losse banken maken.

Kijk hoe tof deze bank eruit ziet! Er is leuk gebruik gemaakt van verschillende kleuren en elementen.

Pronto Wonen

Zoals jullie misschien al wel merken ben ik helemaal weg van de elementenbank. Het lijkt mij zo handig én bovendien kun je zo eindeloos stylen en combineren in je huis. Ben je benieuwd waar je zo’n leuke elementenbank kunt kopen? Neem dan een kijkje op de site van Pronto Wonen. Hier vind je deze mooie elementenbank terug! Ook vind je er nog veel meer meubels en woonaccessoires, zodat je jouw woonkamer gelijk goed kunt stylen.

Welke combinaties zou jij maken met de elementenbank? Ik ben heel erg benieuwd! Liefs Romée

Deze blog is geschreven in samenwerking met Pronto Wonen. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Back to school!

De scholen zijn weer begonnen De zomervakantie is weer voorbij en de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *