Verbeter je m2: je woonkamer inrichten doe je zo

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms vind ik het erg lastig om alles qua ruimte uit mijn huis te halen. Welke meubels kies ik? Moet ik aan bepaalde kleuren denken? Vooral nu er straks ook een kleine komt, wil ik wel alles uit mijn woonkamer halen en alle beschikbare plekken benutten. De box, kinderstoel en andere babyspullen nemen al langzaam hun plek in, dus ik vond het tijd om inspiratie op te doen voor hoe je alles uit je woonkamer kunt halen! In deze blog deel ik handige tips over hoe je het voordeligst je woonkamer kunt inrichten én met welke meubels je dat dan doet! Lees je mee?

Tip #1: Maak gebruik van hoge objecten

Creëer een ruimtelijk effect door te kiezen voor hoge objecten, dus een hoge kast, hoge planten, barkrukken en ga zo maar door. Wanneer je in de hoogte werkt behoud je meer ruimte op de vloer. Hoe leuk is bijvoorbeeld onderstaande vitrinekast?!

Tip #2: Gebruik spiegels

Door een grote spiegel op te hangen zorg je ervoor dat de woonkamer groter oogt. Dit komt omdat je als het ware een soort ‘doorkijkje’ creëert.

Tip #3: Hou de basis rustig

Een andere tip is om de basis van de woonkamer rustig te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren. In de basis zou ik kiezen voor wit, met een uitstapje naar een kleur. Is je kamer lang en smal? Geef dan de smalle muur een donkerdere kleur. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt.

Tip #4: Opbergruimte

Heb je opbergruimte nodig? Kies dan voor een vakkenkast of een wandkast. Dan hou je verder zoveel mogelijk ruimte vrij, maar je kunt toch de nodige spullen opbergen.

Ook kun je kiezen voor een mooi dressoir. Hier zou ik eerder voor kiezen als je een lange, lege muur hebt. Dan benut je de ruimte én heb je genoeg opbergruimte.

Tip #5: Meubels

Wanneer je een kleine woonkamer hebt raad ik aan om te kiezen voor niet te veel verschillende kleuren qua meubels. Hou het bij één of twee kleuren. Op deze manier zorg je ervoor dat de meubels goed bij elkaar passen en dat het ruimtelijk oogt. Wat je ook ziet op de onderstaande foto is dat er is gekozen voor meubels op poten. De bank en de fauteuil staan op poten en hierdoor creëer je een ruimtelijke uitstraling. Ook de salontafel geeft dit effect, doordat je er doorheen kunt kijken als het ware.

Tip #6: Wat is jouw interieurstijl?

Als laatste wil ik je nog meegeven om goed te kijken naar jouw interieurstijl. Zelf hou ik van een stoere, industriële interieurstijl, met leuke planten en stoere accessoires. Nu ik dus mijn huis wat moet aanpassen i.v.m. de kleine, kijk ik goed naar hoe ik mijn stijl wél kan behouden. Zo heb ik nu niet meer drie kleine salontafels, maar één grotere salontafel. Maar dan wel een die past bij mijn smaak en stijl.

Misschien heb je dan wel geen kleintje op komst, maar wil je wel je interieur veranderen… Dan raad ik aan om te kijken naar wat je op dit moment mist in je huis. Waar ben je naar op zoek? Wat past écht bij jouw interieurstijl? De meubels kwam ik tegen bij Pronto Wonen, waar je allerlei verschillende interieurstijlen vindt. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze blog gehad! Ik ben benieuwd hoe jullie alles uit de beschikbare ruimte van jullie woonkamer halen. Let me know! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Pronto Wonen. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
More from Larissa Enderink

De mooiste design tuinmeubels

Het is heerlijk om met dit weer in de tuin te zitten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *