Vanuit Indonesië naar Nederland

Inspiratie tijd: 2 minuten

Hi allemaal! Wat leuk dat jullie de tijd nemen om mijn eerste blog voor Furnlovers te lezen! Ik wil jullie graag wat vertellen over het gene in mijn huis waar ik het meest trots op ben, mijn salontafel. Naast dat ik deze zelf heb opgeknapt en de functie salontafel heb gegeven, zit er ook een bijzonder verhaal achter.

Mijn hutkoffer met een verhaal

Het verhaal begint in 1962: in dit jaar heeft deze hutkoffer een lange reis afgelegd van Nieuw Guinea-Indonesië, naar Nederland. Mijn familie emigreerde toen naar Nederland en gebruikte deze om hun kleding en andere spullen in te vervoeren, tijdens de lange bootreis. In 1975 ging mijn vader voor het eerst op zichzelf wonen in Velp (GLD) en nam hij de hutkoffer mee vanuit zijn ouderlijk huis, naar zijn eerste eigen woning. Bij het openmaken van de koffer, zaten er allemaal oude kranten uit Nieuw Guinea aan de binnenkant geplakt, die diende als een soort van voering. Toen kreeg de koffer een functie als opberger in zijn interieur.

Zelf heb ik de hutkoffer van kleins af aan al bewonderd en beloofde mijn ouders dat als ik ooit uit huis ging, deze voor mij was. Ik vond het zo’n bijzonder ding en kon niet wachten tot ik mijn eigen woning kreeg en er een mooi plekje aan kon geven.

DIY

Een paar maanden geleden besloot ik een DIY projectje te maken van de hutkoffer. Tijdens het opschuren kwamen er een hoop verflagen tevoorschijn, dit was erg bijzonder om te zien. Omdat ik voor een industriële look ging, heb ik ervoor gekozen om dit effect te behouden en de hutkoffer niet helemaal glad te schuren. Als kleur heb ik gekozen voor de kleur “Energizing Moss” in zijdeglans, van Flexa. Omdat er op de sloten en handvaten roest zat, heb ik deze ook mee geschilderd. Uiteindelijk heb ik er 4 wielen onder geplaatst en nu gebruik ik dit dierbare stukje familiegeschiedenis, als salontafel.

Hebben jullie ook meubels met een verhaal in huis? Liefs, Channah

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Bijzondere wijnschenkers van Vacu Vin

Ik ben dol op heerlijke avondjes met vrienden en familie. Gezellig met...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *