Trends op het gebied van vloeren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Als interieurliefhebbers kijken we elke dag weer welke trends actueel zijn, wat we terugzien op Instagram, Pinterest of in magazines. Het is leuk om te zien hoe alles zich blijft doorontwikkelen, maar ook welke trends bijvoorbeeld weer terug komen uit de jaren 30 of 60. In deze blog deel ik de laatste trends met je op het gebied van vloeren. Wat zien we veel terug? Waar kiest men voor? En wat zijn slimme keuzes als het gaat om de juiste vloer? Laten we eens kijken! 

 

Tijdloos design

Iets dat we altijd zien is dat men kiest voor een tijdloos design. Een design waar je nog jarenlang plezier van hebt. Dit houdt in dat vloeren bijvoorbeeld een kleurtoon hebben, waar je veel meubels mee kan combineren. Vroeger hadden we veelal ‘oranjeachtige’ tonen en voornamelijk laminaatvloeren. Dit is echter echt op z’n retour. De oranje kleurtoon zorgt er namelijk voor dat overige houten meubels veel minder goed tot z’n recht komen. Daarnaast is laminaat kwetsbaar. Een mooie tegenhanger is een pvc vloer. Een pvc vloer is sterk (kan tegen stootje), is tegenwoordig erg makkelijk te plaatsen en is zeker onderhoudsvriendelijk. Pvc is een duurzame keuze: je hebt hiermee een vloer waar je jarenlang plezier van hebt! 

 

Trends voor pvc vloeren

Maar wat zijn de trends op het gebied van pvc vloeren? De natuurlijke look is en blijft favoriet. Een mooie houten kleur waar je goed mee kunt combineren. En het ontwerp? Dat is toch steeds vaker een visgraatpatroon. Ik snap het wel, het geeft je interieur gelijk een moderne, warme uitstraling. 

Uiteraard kun je bij een pvc vloer ook kiezen voor verschillende kleuren. Het is maar net wat er in jouw interieur past! Combineer het met een mooie wandkast, waar je ook gebruik kunt maken van een houtkleur. 

 

“Ik wil toch voor een laminaat vloer gaan, kan dat dan wel?”

Tuurlijk! Dat laminaat wat kwetsbaarder is dan pvc vloer is een feit, maar vloeren zijn doorontwikkeld en daarmee ook de kwaliteit. Dus ja, je kan zeker gaan voor een laminaat vloer. Het voordeel van een laminaatvloer is dat het vaak wat goedkoper is dan een pvc vloer. Creëer de look die jij wil! 

Naast dat een visgraatpatroon een voorbeeld is van een trend, zien we ook dat mensen steeds vaker kiezen voor een groter contrast. Een contrast met vloer en wanden bijvoorbeeld. Een vloer mag tegenwoordig echt wel wat meer opvallen! Kies voor een heftigere houtlook bijvoorbeeld met wat meer knoesten. Of ga echt voor een donkere ‘eiken houten vloer’ uitstraling. Eén ding is zeker: hiermee krijgt jouw huis direct een warm gevoel en dat is erg prettig! Combineer het in de winter met een mooi vloerkleed en in de zomer juist zonder. Zo heb je gedurende het hele jaar een fijn huis. Wil je tips lezen voor het vinden van het juiste vloerkleed? Check deze vloerkleed tips

Ik ben benieuwd: wat voor een vloer heb jij thuis? En wat spreekt jou aan als het gaat om de nieuwe vloertrends? Let us know! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: 5x onze favoriete planten

De C van cactus. Vandaag is de kleur groen! Waarom? Omdat groen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *