Trend: unieke boomstamtafels

Inspiratie tijd: 2 minuten

We deelden eerder ons enthousiasme over Houweling interieur al met jullie. We zijn namelijk groot fan van hun unieke houten boomstamtafels! Een trend die er al een tijd is en die je ook zeker in 2023 weer terug gaat zien. We vertellen je graag meer. Lees je mee?

Aan tafel

Een eettafel is iets wat van grote waarde is in huis. Dit is namelijk de plek waar jij samenkomt met je familie of vrienden onder het genot van een lekker hapje en drankje. De plek waar belangrijke dingen worden besproken, maar ook waar veel plezier wordt gemaakt met een spelletje bijvoorbeeld. Kortom, een plek waar je mooie herinneringen maakt. Wij waren op slag verliefd op deze boomstamtafel van Houweling interieur. 

Deze unieke en robuuste tafel heeft een prachtige uitstraling en brengt zijn eigen verhaal met zich mee. Bovendien is een natuurlijke look door middel van robuuste, houten meubels ook een echte trend voor 2023! Het is gemaakt uit één stuk en het is dus puur natuur. Niet alleen mooi voor in je huis, maar ook prachtig voor op kantoor. 

Let it shine

Ook een tafel kun je laten shinen in jouw huis, letterlijk en figuurlijk. Zo zagen we namelijk ook deze epoxy boomstamtafel. Door de epoxy laag over het robuuste hout, krijgt de tafel een prachtige glans. Dit zorgt er niet alleen voor dat het een echte eyecatcher is, maar is ook erg handig voor het onderhoud. Wanneer je erop knoeit kun je de tafel namelijk gemakkelijk afnemen en zullen er geen vlekken of kringen achterblijven. Ideaal! Maar wat is epoxy nou eigenlijk? Het is een soort kunsthars dat – laagje voor laagje – in de gaten, nerven en scheuren van het houten tafelblad wordt gegoten. Uiteindelijk krijg je het onderstaande resultaat, we love it. 

Tafels met een verhaal

Wat vooral ontzettend mooi is aan de boomstamtafels, is dat ze allemaal uniek zijn. Ze hebben allemaal hun unieke nerven en vormen en vertellen zo hun eigen verhaal. Niet alleen de tafels zijn uniek, maar ook het verhaal achter Houweling interieur. Het is namelijk een familiebedrijf, wat al 45 jaar bestaat en van generatie op generatie is overgedragen en waar de tijdlijn van het verhaal ook door verschillende plaatsen in Nederland loopt. Het begon allemaal in 1977 in Leiden en is als laatst in 2017 overgenomen door Sander en Michel van hun vader Leo. Hierdoor is het veelal klassieke assortiment in een stroomversnelling overgegaan naar een assortiment met een meer moderne uitstraling. 

Ben jij net zo enthousiast als wij geworden over Houweling interieur en hun prachtige tafels? Laat het ons weten en neem vooral eens een kijkje!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Zacht en basic: de stijl voor jouw slaapkamer?

Zoals jullie misschien weten ben ik onlangs verhuisd en inderdaad… dan kom...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *