Trend alert: bamboe

Inspiratie tijd: 3 minuten

Op het gebied van wonen zien we dat men steeds vaker kiest voor de natuurlijke materialen en kleuren. En, nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien wil je niet dat alleen je interieur er gezellig en zomers uit ziet, maar de tuin moet natuurlijk ook in orde zijn! Onlangs heb ik een leuke trend gespot, namelijk het gebruiken van bamboe. Toen ik in aanraking kwam met bamboe hout werd ik direct enthousiast en daarom deel ik graag deze mooie inspiratie met jullie.

Bamboe

Nu denken jullie misschien “bamboe in de tuin?!”. Jazeker! En daar bedoel ik niet de plant mee, maar het hout! Door te kiezen voor bamboe hout voor bijvoorbeeld een vlonder of je terras creëer je een prachtige uitstraling en kies je ook nog eens voor een duurzame oplossing. Win-win dus.

Je kunt er veel meer mee maken dan alleen een vlonder of een terras. Denk bijvoorbeeld aan gave wandbekleding, schuttingen, gevelbekleding en zelfs binnenvloeren. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is bamboe een grassoort dat veel suikers bevat. Hierdoor is een vakkundige bewerking nodig om het tot een duurzaam product te maken. Toen ik op zoek ging naar inspiratie wat betreft bamboe hout, kwam ik in aanraking met Gadero en daar las ik dat bamboe het beste thermisch gemodificeerd kan worden. Dit houdt in dat het verhit wordt in een zuurstofarme omgeving. De duurzaamheid van het hout wordt op deze wijze vergroot!

Voordelen van bamboe hout

Bamboe heeft erg veel voordelen. Hieronder heb ik een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet!

  • Bamboe is duurzaam;
  • Bamboe groeit erg hard (na afknippen groeit bamboe gewoon weer verder);
  • Bamboe is een luchtzuiverende plant;  
  • De hele bamboeplant kan gebruikt worden;
  • Bij een thermisch gemodificeerde behandeling worden geen chemische behandelingen gebruikt;
  • Bamboe planken gaan gemiddeld 15-25 jaar mee.

Tijd voor inspiratie!

Yes, tijd voor inspiratie! Nu je wat achtergrondinformatie hebt kunnen lezen over bamboe hout, vind ik het superleuk om jullie te laten zien wat voor een prachtige creaties je ermee kunt maken. Zoals ik net al vertelde kwam ik in aanraking met Gadero (echt een nummer #1 tip voor prachtig hout!). Bij hen kwam ik ook deze mooie inspiratie tegen op het gebied van bamboe hout.

Hoe mooi ziet dit eruit?! Ik hou er echt van. Het geeft direct een warme uitstraling.

Ik vind dat de kleur van bamboe planken voor meer sfeer zorgen. Is jouw tuin of terras nog aardig kil? Dan vind ik dit écht een aanrader.

Je hebt heel veel verschillende soorten. Erg handig, want zo is er voor ieder wel wat wils! Ik vind deze combinatie ook erg tof. Een donkere vloer met een lichte tuinset.

Een bamboe vloer leggen?

Ben je benieuwd hoe je een bamboe vloer legt? Dan raad ik je aan om deze video eens te bekijken! Op deze manier zie je in één oogopslag hoe je het moet doen. Ideaal! Via de link hierboven krijg je ook direct te zien wat je precies nodig hebt als je bamboe hout wilt gebruiken als terrasplanken.

Wat ik zo leuk vind aan bamboe is dat je er echt een unieke look mee kunt creëren. Bij Gadero vind je nog veel meer houtsoorten voor bijvoorbeeld vlonders, gevelbekledingen en nog veel meer. Waarom ik Gadero een aanrader vind, is omdat zij een groot assortiment hebben, maar ook in alles een uitstekende kwaliteit leveren. Je wilt er natuurlijk wel nog jarenlang plezier van hebben, toch?! 😉

Wil je nog meer inspiratie zien? Neem dan een kijkje op de website van Gadero! Ik ben benieuwd wat jullie met bamboe hout zouden / gaan maken!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Het effect van kleur in je interieur

Mijn lievelingskleur is wit. Wit is clean en fris, maar als het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *