Maak jouw interieur sfeervol met deze karpet tips!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Een vloerkleed maakt je woonkamer of slaap helemaal af. Het geeft extra sfeer aan de ruimte. Wil jij weten hoe je een vloerkleed goed kan combineren? En in welke ruimte een vloerkleed goed past? Ik geef je in deze blog verschillende tips.

Tip #1 vloerkleden in de woonkamer

Met het oog op de winter is deze tip echt ideaal. Leg een harig vloerkleed in je woonkamer. Ze geven een warme en zachte uitstraling aan je Woonkamer. En je hebt ook nog eens warme voetjes ;). Niet alleen wollige kleden zijn geschikt voor de woonkamer. Wil je je woonkamer een stoere uitstraling geven? Dan past een laag vloerkleed perfect bij jou. Bij Karpettenkelder.nl vind je voor elke stijl wel een vloerkleed.

Tip #2 vloerkleed in de eetkamer

Het klinkt misschien gek, maar ook vloerkleden in een eetkamer zijn superleuk! Een belangrijke tip voor bij het kiezen van een kleed voor in de eetkamer is dat je het juiste materiaal kiest. Een katoenen kleed is hiervoor heel erg geschikt. Als er etenswaren op worden geknoeid kun je hem gemakkelijk schoon krijgen in de wasmachine.

Tip #3 vloerkleden in een grote ruimte

Een vloerkleed in een grote ruimte is echt super mooi! Je creëert echte zithoeken met de kleden. Bij een hele grote ruimte is het een leuk om 2 vloerkleden te plaatsen, zodat je ook 2 zithoeken maakt.Tenslotte geeft dit ook nog eens een speels effect.

Tip #4 Holtap-Karpet

Ook wel het Hollandse karpet genoemd. Het is een vervolg kleed op de “Schotse Tapijten”. De “Schotse Tapijten” hadden de wel bekende schotse ruit. De Holtap-Karpet tapijten werden gemaakt als concurrent voor de “Tapis Beige”. Tot 1840 Was het een simpel vloerkleed met meestal blokken in verschillende kleuren. Vroeger werden de Holtap-Karpet kleden voornamelijk in de hal of als traploper gebruikt in de Nederlandse huizen. Een tip om je hal gezellig aan te kleden is door een Holtap-Karpet neer te leggen. Op Wikipedia met Holtap-Karpet vind je nog meer informatie over de kleden.

Hebben jullie ook vloerkleden thuis? Let me know!

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Een vloerkleed in ons tuinhuis (met kortingscode)

Eindelijk is het zover… Ons tuinhuis is helemaal klaar! We kunnen nu...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *