Jouw huis thuis maken!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wil jij je huis kleurrijker, warmer of gezelliger zien te maken? Dat kan makkelijk door decoraties en accessoires, maar ook door vloerkleden. Wil je daar meer over weten? Lees dan mee 😉 !

Vloerkleed, karpet of tapijt?

Een karpet is een woord die niet al te veel wordt gebruikt in de Nederlandse taal. Een welbekende synoniem voor karpet is vloerkleed, in die twee zitten geen verschil. Waar wel een verschil tussen zit zijn vloerkleden en tapijten. Een vloerkleed is een kleiner dan een tapijt. Een tapijt is vloerbedekking van textiel. Een tapijt wordt berekend over een vierkante meter (m2) en is verspreid over de hele kamer/ruimte.  

Credits: VT Wonen & Jugendstilpand 

Hoe maak je een vloerkleed schoon?

Er zijn meerdere manieren om jouw vloerkleed of tapijt goed te kunnen onderhouden. Om het te onderhouden kun je het stomen of laten stomen bij een stomerij. Ook is er een mogelijkheid om het zelf te stofzuigen of uit te borstelen met een borstel. Borstelen met een mengsel van 50% water en 50% schoonmaakazijn. Verder zijn schoonmaakdoekjes een must als er iets gemorst wordt. Dan kun je dat snel schoonmaken met schoonmaak doekjes en/of babydoekjes. Kijk hier voor meer tips! 

Waar kun je jouw vloerkleden in het huis stijlen?

Een mooie mogelijkheid voor een vloerkleed is dan toch om het te stijlen in de woonkamer onder het bankstel en salontafel, wat er erg chic uitziet. Of in de slaapkamer onder of naast het bed. Voor veel mensen is het toch wel het populairst om tapijt (vloerbedekking) in de slaapkamer te zetten, wat er ook erg mooi uitziet. Heerlijk zacht als je je bed uitstapt! 

Credits to: HomeDeco

Verschillende stoffen vloerkleden

Vloerkleden heb je in een heleboel verschillenden stoffen, kleuren, groottes en structuur. Dit vloerkleed shop je hier. Vloerkleden zijn vaak 2 bij 3 meter. Mooi zou het ook staan onder de eettafel. Let daarbij wel goed op dat de stoelen op het kleed staan, dat geeft het een mooi voldane look. Prachtig zou het zijn van een mooi kleed die matcht met de decoraties en het thema van het huis. Of als het kleed een wat kalmere natuurlijke kleur heeft.

Credits: Styledbymarit

Wat vond jij van deze blog? Heb jij hier inspiratie uit kunnen vinden? Laat het ons weten in de comments!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een opgeruimde werkplek met Inofec

Je baan maakt een groot deel uit van je leven. Daarbij is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *