Hout op verschillende manieren in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wie wil er nou niet een echte eyecatcher in zijn huis? Je kent het wel, van die huizen met mooie houten balken, een robuuste houten vloer of een wand met houten wagonplanken. Ik ben er gek op! Ik vind hout niet alleen erg mooi, maar ik vind het ook veel sfeer en karakter geven in je huis. In deze blog wil ik je daarom tips geven over hoe je nog meer hout kunt gebruiken in huis!

Hout in huis?

Ik wil graag mijn woonkamer veranderen, want ik vind dat er nog iets mist. Soms is het erg lastig om voldoende sfeer in een interieur te krijgen. Hout is daarom een goede oplossing! Iets wat ik erg mooi vind zijn wagonplanken aan de muur. Je krijgt hierdoor niet alleen meer sfeer, maar het ziet ook super stoer uit. Zoals op de foto hieronder in combinatie met een stalen deur. Wauw!


Credits: Anywaydoors.nl

Naast dat je hout mooi op de wand kunt gebruiken, ben ik ook helemaal gek op eikenhouten vloeren. Ik vind dat zo tof! Het geeft veel sfeer en je brengt een heleboel warmte in je huis. Daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te houden ten opzichte van vloerbedekking. En het voordeel van een eikenhouten vloer is dat het erg lang mee gaat. Met een eikenhouten vloer creƫer je een stoere en robuuste look in je huis.


Credits: Unknown, Please comment.

Stoere tafel

De eiken planken van HOUTvakman kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld een tafel of een kast van te maken. Hierdoor kun je het geheel naar je eigen smaak maken en heb jij een tafel die niemand anders heeft. Of laat een tafel op maat maken, dat scheelt jou weer tijd! šŸ˜‰


Credits: Stijlvol wonen.

Eikenhouten balken in een oud jasje

Een huis krijgt veel sfeer wanneer je meer hout in huis gebruikt. Nu begrijp ik ook dat je niet alleen maar houten meubels wilt gebruiken in je huis. Heb je een hoog plafond? Kies dan voor oude eiken balken. Met deze mooie balken ben je verzekerd van een sfeervolle, authentieke en levendige uitstraling. Het past goed in een landelijk interieur, maar ook zeker in een strak en modern interieur, zodat het geheel wat levendiger wordt.


Credits: Interieur design by Nicole& Fleur

Over HOUT vakman

Ik zie regelmatig voorbij komen op Instagram of Pinterest dat men vaker kiest voor hout, maar ik zou niet weten waar je het zou kunnen kopen. Daarom ben ik al een paar keer langs geweest bij verschillende bouwmarkten, maar ik heb niet precies gevonden wat ik zocht. Ik besloot om het een en ander op te zoeken op internet.

En toen kwam ik uit bij HOUTvakman.nl. Echt een aanrader, want HOUTvakman.nl is een online houtspecialist. Je kunt bij hen terecht voor een groot assortiment aan diverse houtproducten, zoals eikenhout, douglas, vuren en verschillende soorten plaatmateriaal hout, maar ook bijzondere barnwood planken. Daarnaast kun je ook eikenhouten balken op maat bestellen bij HOUTvakman. Ā 

Wat vinden jullie van eikenhout in je huis? Ik ben verliefd! Liefs, Tessa

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met HOUTvakman.nl. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Schoenen als decoratie in je interieur

Hier en daar schoenen in de hal zien rondzwervenā€¦ het niet echt...
Read More

3 Comments

  • Ik vind die houten panelen in een huis zo’n mooi resultaat geven. Mijn plan is om over een aantal jaar wat deuren te vervangen door houten schuifdeuren om de ruimtes in mijn huis wat opener te laten lijken. Daarnaast ben ik al druk bezig met het verzamelen van houten sculpturen als accessoires. Het wordt vast erg mooi!

    • Ja, echt gaaf he! Ik vind het ook zo mooi staan. We zijn benieuwd naar het resultaat! Succes.

  • Hout geeft vaak een vriendelijke huiselijke sfeer. In mijn eigen woning heb ik ook houtelementen ingebracht. Vind vooral de kleur van het hout dat we gebruikt hebben erg mooi. Hier zit natuurlijk ook veel variatie in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *