Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen heerlijk ruiken?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Gordijnen… ze hangen er altijd en naarmate ze langer hangen gaat er steeds meer een muffe geur in hangen. Het is heerlijk als je gordijnen fris ruiken. Dankzij de producten van Wasparfum kun je je gordijnen een heerlijke geur geven. Ik vertel je in deze blog hoe makkelijk dat is!

Een fris huis

Een fris huis, wie wil dat nou niet? Ik word daar in ieder geval wel blij van! Nu ben ik er achter gekomen dat er een simpele manier is om een hele ruimte fris te laten ruiken… namelijk door je gordijnen te wassen met Wasparfum! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht, vooral omdat ik al langer bekend met Wasparfum. 😉 Ik ben een grote fan van hun producten, maar aan mijn gordijnen wassen denk ik niet zo vaak. Want zoals ik eerder al zei, ze hangen er maar en dan denk je al snel “ze horen bij het meubilair”. Tijd voor verandering!


Credits: Buro Bagsy 

Essenza di Agata

Voor mij persoonlijk is de Agata geur een favoriet. Ik word er al blij van als mijn kleding ernaar ruikt. Het is al helemaal top dat ik nu ook nog mijn huis hiernaar kan laten ruiken! Ik vind het zelf ook fijn als ik met zowel mijn was als de geur in de rest van mijn huis bij één geur kan blijven. Op deze manier kan dat goed. De Agata geur is een frisse, bloemige geur die lang aanhoudt. Het is fris, fruitig met een lichte muskus nuance. Je kunt zowel kiezen voor een kleinere variant van 100 ml als een grotere van 500 ml. Zelf ga ik voor de grotere variant, omdat dit echt een favoriet is waar ik lang plezier van wil hebben!


Wasinstructies voor je gordijnen

Nu denk je misschien “mijn gordijnen wassen, met die haakjes, hoe dan?!”. Een klus waar je eerder misschien altijd tegenop zag. Maar zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn, want daar zijn handige manieren voor! Ik geef je hieronder een aantal tips.

Afstoffen

Voordat je begint met je gordijnen wassen is het aan te raden om ze eerst goed uit te kloppen/af te stoffen. Het is een soort van vangnet voor stof in je huis. Je ziet het op het eerste oog misschien niet, maar er hangt meer stof in je gordijnen dan je denkt. Schud of klop ze dus zowel voordat je gaat wassen en sowieso met regelmaat even uit.

Waslabel checken

Niet alle stoffen en soorten gordijnen zijn geschikt om zelf te wassen. Check daarom altijd eerst goed het label of je ze wel in de wasmachine mag wassen! Ook is het belangrijk om op de juiste temperatuur te wassen, omdat er anders een kans is dat ze krimpen en dat willen we natuurlijk voorkomen. 

Gordijnhaken beschermen

Om je gordijnen, haken én je wasmachine te beschermen, kun je je gordijnhaken het beste bij elkaar binden door middel van een waszak of een kussensloop eromheen te doen en dit dicht te knopen met een elastiek of touw.

Ruimte

Geef je gordijnen de ruimte in je wastrommel. Vul je wastrommel niet te vol, zodat je wrijving van de gordijnstof voorkomt. Zo behoudt je de kwaliteit van je gordijnen en zullen ze minder snel kreuken.

Wasparfum

Door het gebruik van Wasparfum, dit hoeven maar een paar druppels te zijn, hoef je ook maar weinig wasmiddel te gebruiken. Ze worden al erg schoon van het wassen en de Wasparfum zorgt voor een heerlijk frisse geur. Gebruik voor gordijnen een wasmiddel voor fijne was.

Drogen

Zodra de gordijnen zijn gewassen, hang je ze op en laat je het drogen. Geef je gordijnen eerst goed de tijd om te drogen voordat je ze gaat strijken. De droogtijd voor gordijnen kan tot wel 2 weken duren. Vaak hebben stoffen van zichzelf al een kreukherstellende eigenschap van zichzelf, waardoor je ze soms zelfs helemaal niet hoeft te strijken! Let ook bij het strijken van de gordijnen goed op het waslabel, hier staat in hoe warm je ze mag strijken.

Heb jij al zin om je huis te verfrissen en je gordijnen te wassen? Ik in ieder geval wel. 🙂  Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad, laat me hieronder weten of het jou is gelukt!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Fijne inspiratie opgedaan bij Henders & Hazel

Hi! Daar zijn we weer, na een ontzettend toffe en inspirerende dag....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *