Veilig en stijlvol met Intersteel

Inspiratie tijd: 3 minuten

De uitstraling van je woning wordt al vanaf de voordeur bepaald. Daarom is het belangrijk om een deur te kiezen die jouw stijl uitstraalt. Daarnaast wil je natuurlijk ook een veilige woning en dan ook een veilige voordeur. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over veiligheidsbeslag van Intersteel. Lees je met me mee?

 

Wat is veiligheidsbeslag?

Een veilig gevoel is één van de belangrijkste elementen om je thuis te voelen in een woning. Dit kun je creëren met veiligheidsbeslag. Hierin heb je onder andere de keuze uit achterdeurbeslag op schild of op rozet en voordeurbeslag op schild. Daarnaast kun je ook voordeurknoppen combineren met veiligheidsrozetten. Achterdeurbeslag op schild heeft altijd een kruk + kruk combinatie en voordeurbeslag op schild een greep + kruk combinatie.

Creëer eenheid

Veiligheid staat dus zeker voorop! Maar daarnaast is het ook wel fijn als het mooi past bij jouw huis. Wanneer je gaat kijken welke stijl in jouw huis past, moet je wel op een aantal dingetjes letten. Zo is het eerst handig om te kijken wat nu precies de stijl van jouw huis is. Is het erg landelijk? Of misschien juist heel klassiek? Misschien ben je van plan meer richting de retro kant te gaan? Je wilt natuurlijk wel dat alles bij elkaar past. Intersteel heeft diverse stijlen en kleuren. Zo hebben zij voor landelijk en klassieke stijlen, prachtig messing deurbeslag. Neig je nu dus toch wat meer naar die retro kant? Dan is mat zwart deurbeslag een perfecte keuze voor jou! 

Waar moet je op letten? 

De stijl is dus niet alleen belangrijk, maar ook de veiligheid. Zo is het belangrijk te kijken of het veiligheidsbeslag wel echt inbraakwerend is. Dit kun je gelukkig makkelijk checken. Het veiligheidsbeslag is namelijk gekeurd, waardoor er 1 tot en met 3 sterren met SKG merk op het veiligheidsbeslag te vinden zijn. Staat er maar 1 ster op? Dan is dat veiligheidsbeslag het minst inbraakwerend. Bekijk ook eens goed of het slot wel voorzien is van kerntrekbeveiliging. Zo kan de inbreker de cilinderkern niet makkelijk uit het slot trekken. Wil je graag meer weten over de veiligheid? Klik dan hier voor de volledige veiligheidsbrochure! 

 

Bij de keuze in veiligheidsbeslag is het goed om te letten op de maatvoering. De veelvoorkomende profielcilindergat maten voor voor- en achterdeurbeslag op schild zijn: 55 mm, 72 mm en 92 mm. Je kunt dit eenvoudig opmeten door de afstand van het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder te meten. Daarnaast is het opmeten van de deurdikte ook van belang voor het maken van de juiste keuze.

 

Let jij er bij het uitzoeken van een nieuwe deur op dat deze ook veilig is? 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De voordelen van online kinderkleding shoppen

Kinderkleding shoppen: ik vind het stiekem nog leuker dan kleding voor mezelf...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *