De voordelen van vurenhout

Inspiratie tijd: 2 minuten

Er bestaan zoveel verschillende houtsoorten dat ik soms door het bomen het bos niet meer zie. Want welke soort is geschikt voor wat? En wat is het fijnste hout? In deze blog wil ik het hebben over vurenhout. Deze soort sprak mij namelijk erg aan!

Wat is vurenhout?

Vurenhout is het meest gebruikte houtsoort. Het is namelijk erg makkelijk te bewerken en is relatief goedkoop. Het wordt vaak gebruikt in de bouw voor binnenkozijnen of kapconstructies. Daarnaast zie je het ook vaak in magazijnstellingen of in boekenkasten. Het wordt ook wel gezien als het fijnste houtsoort om mee te werken.

Voordelen van vurenhout

Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn er een aantal voordelen aan vurenhout. Hieronder heb ik ze allemaal op een rijtje voor je gezet:

  • Eenvoudig te bewerken
  • Relatief goedkoop
  • Vurenhout heeft in de aflak een hoge glansgraad
  • Duurzaam
  • Kan voor veel gebruikt worden (kozijnen, ramen, puien, vloeren, deuren etc.).

Doe het zelf

Ben jij iemand die graag klust? Hou jij ervan om zelf kasten of bedden te maken? Dan is vurenhout dé perfecte optie. Onlangs ben ik namelijk verhuisd en wilde ik graag zelfgemaakte meubels hebben in mijn huis. Ik kwam toen niet alleen uit bij vurenhout, maar ook op de website van PontMeyer. Hier hebben ze echt alles als het gaat om klussen. Het sprak mij erg aan dat ik alles in één keer kon bestellen en het was ook nog eens snel binnen!

Bestel hout bij PontMeyer

Naast vurenhout hebben ze bij PontMeyer nog veel meer soorten hout! Denk bijvoorbeeld aan steigerhout, tuinhout, aftimmerhout en nog meer. Voor iedere gelegenheid heb je een andere houtsoort nodig en dat vind je hier allemaal. Bedenk daarom goed van te voren wat je wil maken. Is dit bijvoorbeeld een kast, bed of een kozijn? Informeer dan welke houtsoort je het beste kunt gebruiken. Zo weet je precies dat je het juiste besteld.

Mijn ervaring bij PontMeyer

Als laatste wil ik graag mijn ervaring met jullie delen! Ik ging namelijk verhuizen en wilde zelf mijn meubels maken. Ik wilde hout kopen, maar wist niet goed welke soort ik moest hebben. Ik heb mij toen laten informeren bij PontMeyer. Zij hebben mij goed geholpen en ik heb de juiste houtsoort (vurenhout) besteld en het bijpassende gereedschap. Ik raad het daarom iedereen aan om hier je spullen te halen!

 

Ga jij binnenkort ook klussen? Neem dan eens een kijkje op de site! Liefs, Larissa.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Waan je in de jungle met de botanische trend!

Botanisch is dé trend! In het interieur van vandaag kunnen absoluut geen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *