De verschillen tussen LED en GU10 lampen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hi you! Wat leuk dat je weer óf voor het eerst een blog bij ons leest. In deze blog vertel ik jullie wat de verschillen zijn tussen LED lampen en GU10 lampen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is LED verlichting?

LED verlichting wordt steeds vaker vervangen voor gloeilampen, halogeen of TL verlichting. LED is een afkorting van ‘Light Emitting Diode’. En dan denk je; wat?? (precies wat ik ook dacht). Maar het betekend ook wel licht uitstralende diode. Een diode is een stukje halfgeleidertechniek dat licht geeft als er een stroom doorheen loopt. LED verlichting is er allerlei soorten en maten. Om je gewone verlichting te vervangen zijn er losse LED lampen. Maar er zijn ook LED inbouwspots. De inbouwspots hebben twee mogelijkheden: geïntegreerde LED of vervangbare GU10 spots.

GU10 LED

Een grote voordeel van de GU10 inbouwspots is dat je de losse lampen kunt vervangen. Omdat de armaturen en lamp los zijn kan je de spots makkelijk naar jou voorkeur afstemmen. Heb je bijvoorbeeld zilverkleurige armaturen dan kan je die goed combineren met een extra warm witte dimbare LED lamp. Ze zijn in verschillende kleurtemperaturen beschikbaar. Dus genoeg combinaties mogelijk! LED GU10 spots gaan lang mee, waardoor je ze niet vaak hoef te vervangen. Ben je benieuwd naar de beste gu10 led lampen? Kijk dan op de site van budgetlight.nl!

Voordelen GU10 lampen:

  • Ze gaan lang mee
  • Ze zijn duurzaam
  • De losse lampen zijn vervangbaar
  • Goede prijs- kwaliteit verhouding
  • 2 jaar garantie

Geïntegreerde LED

Ook een geïntegreerde LED heeft voordelen. Het grootste voordeel is dat bij de geïntegreerde LED inbouwspots de inbouwdiepte erg laag is. Wat dan wel weer een nadeel is is dat wanneer het spotje kapot is, de hele spot vervangen moet worden. De lamp en het armatuur. Maar, weer een pluspunt is dat de spots bijna nooit vervangen hoeven te worden. Waar er wel vaak een defect blijkt te zitten is de driver. Deze is gelukkig wel heel makkelijk te vervangen dankzij een klik-systeem. Verstandig om te weten: schaf meerdere armaturen aan bij aanschaf. Het is namelijk zo dat wanneer er na een aantal jaar de armatuur kapot gaat, het moeilijk is om dezelfde spot weer te kopen. Ook de geïntegreerde LED lampen hebben een aantal voordelen. Ik vertel je ze hieronder.

Voordelen Geïntegreerde LED lampen:

  • Ze gaan lang mee
  • Ze zijn duurzaam
  • Ze hebben een lage inbouwdiepte
  • Goede prijs- kwaliteit verhouding
  • 2 jaar garantie

Zoals je ziet zijn de voordelen van beide LED lampen bijna hetzelfde.

 

 

Wat vind jij van LED lampen? Let me know!

Liefs Eva.

 


 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Furnlovers @ VT Wonen en Designbeurs 2015

Vorige week vrijdag ben ik naar de VT Wonen & Designbeurs in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *