De mooiste eiken vloeren: waar let je op?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Veel mensen kiezen voor een eiken houten vloer, maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten bij het kiezen van een eiken vloer? In deze blog vertel ik je er meer over en laat ik prachtige inspiratie zien. Lees je mee? 

Waarom een eiken houten vloer?

Veel mensen hebben een eiken houten vloer in huis en dat snap ik maar al te goed. Het staat mooi, warm en gezellig. Bovendien gaat een eiken houten vloer lang mee. Tegenwoordig is het ook prima te combineren met een vloerverwarming bijvoorbeeld. Nog een reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen. Eiken vloeren hebben veel prettige eigenschappen en in deze blog vertel ik je er meer over.

Voordelen van een eiken houten vloer!

Een eiken vloer heeft veel voordelen. Het is een vloer die lang meegaat en dus erg duurzaam is. Eikenhout is hard en taai, maar is ook goed te bewerken. De perfecte houtsoort voor een eiken vloer of parketvloer. Een ander voordeel is dat het bij vrijwel alle interieurstijlen goed past. Er zijn diverse afwerkingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan olie, lak of hardwax. Je kunt hierbij kiezen voor het kleurpigment dat jij wil. Kortom: voldoende mogelijkheden, van licht tot donker. 

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?

Als je vloerverwarming in huis hebt, is het verstandig om te kijken naar de juiste ondervloer. Hierdoor kan de warmte er goed doorheen komen. Verder kun je van tevoren alvast nadenken over hoe je de vloer gelegd wil hebben. Wil je een visgraat patroon? Of ga je voor een rechte legging? It’s all up to you! Wel slim om bij het onderhouden van de vloer te gaan voor het juiste schoonmaakmiddel. 

Eiken houten vloer inspiratie!

Ik kan me voorstellen dat jullie, net als ik, heel nieuwsgierig zijn geworden naar de uitstraling van eiken houten vloeren. Tijd voor inspiratie! Ik deel een aantal foto’s met jullie, zodat jullie de verschillende mogelijkheden kunnen bekijken. Ik kwam deze inspiratie tegen bij Knulst Houten Vloeren – zeker een aanrader om even een kijkje te nemen. 

Hieronder zie je een mooie visgraat vloer die bij elk interieur mooi zal staan. Anno 2020 kiezen steeds meer mensen voor een visgraatvloer. Ik snap dat maar al te goed! Het geeft een speels geheel aan een ruimte en brengt veel sfeer met zich mee. Op deze manier is de vloer echt een eyecatcher

Een donkere eiken vloer kan natuurlijk ook! Hiermee kun je zorgen voor een mooi contrast door het gebruik van andere kleuren. Hieronder zie je een mooi geel vloerkleed bijvoorbeeld. En hoe mooi matchen de zwarte stalen deur/ramen met de vloer. Love it! 

 

Wil je het iets neutraler houden? Dan is de onderstaande optie misschien wat passender! Ook heel sfeervol, maar net iets rustiger. 

Wat is jouw favoriet? En zou jij kiezen voor een eiken vloer? Ik ben benieuwd! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Frisse look in huis!

De winter is voorbij en dat betekent dat we ons huis weer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *