De juiste items voor een fijne slaapkamer!

Inspiratie tijd: 3 minuten

We vergeten misschien al snel de slaapkamer, maar dit is de plek waar jij toch vaak te vinden bent. Niet geheel onbelangrijk dus om hier genoeg aandacht aan te besteden! Vooral nu de dagen wat kouder zijn en we sneller ons bed induiken willen we een fijne slaapkamer, waar je echt even in kunt ontspannen. In deze blog lees je alle items voor een super gezellige en fijne slaapkamer. Laten we snel beginnen.

Kleur

Allereerst is het goed om te kijken naar de huidige kleuren in de slaapkamer. Het is fijn als een slaapkamer rust uitstraalt. Gebruik dus niet veel felle kleuren, maar zorg voor bijvoorbeeld kobalt blauw, donker rood, okergeel, donker groen etc. Op die manier creëer je een rustige omgeving. Ga aan de slag en maak er een leuk project van. Haal je schilderskleding tevoorschijn en verf een muurtje een mooie, nieuwe kleur. Op die manier oogt het al direct sfeervoller. Geen inspiratie? Check Pinterest voor de leukste ideeën (echt mijn favoriete platform voor inspiratie).

Hoofdkussen

Heel lang heb ik gedacht dat het niet veel uitmaakt wat voor items ik op mijn bed had liggen, zoals een kussen, deken, hoeslaken etc. Eerlijk gezegd kwam ik daar al snel op terug toen ik een nieuw kussen ontdekte! Ik merkte dat ik veel fijner wakker werd en beter sliep. Nooit gedacht dat een kussen hiervoor kan zorgen. Denk dus eens goed na over jouw eigen kussen. Is deze ook aan vervanging toe? Een hoofdkussen is voor iedereen verschillend. Kijk eens goed naar wat voor een slaper jij bent: een zijslaper, rugslaper of een buikslaper. Per houding zijn er andere eisen als het gaat om kussens. Goed om daar dus op te letten. 

Hoeslaken

Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met hoeslakens. Dat komt omdat mijn lakens altijd in de was zitten wanneer ik het nodig heb… haha! Ik ging daarom maar op zoek naar nieuwe en heb voor het eerst een aantal leuke kleuren gekozen. Wat een gezelligheid brengt dat met zich mee. Voorheen had ik altijd wit, maar ik koos nu voor een aantal kleuren die bij mijn beddengoed paste. Het staat zo gezellig en knus. Echt een goede tip om dus eens te kijken of jouw beddengoed matcht met je hoeslaken. Daarnaast staan hoeslakens niet alleen mooi, maar houdt het ook je matras lekker schoon en fris. Win-win! 

Dekbed

Essentieel in de slaapkamer… een dekbed. Het houdt je lekker warm in de nacht en zorgt voor comfort. Een dekbed is ook erg persoonlijk. Iedereen heeft namelijk zijn of haar voorkeuren. Vind je het prettig om een dunne deken te hebben? Of heb jij het snel koud, dus kies je liever voor een dikke deken? Omdat er zo veel keuze is, is het goed om bij jezelf na te gaan wat het beste bij jou past. Zo kun je kiezen voor een enkel, een vierseizoenen of een zomerdekbed. Genoeg keuze! 

Wat ga jij veranderen/toevoegen in jouw slaapkamer? Laat het weten in de reacties. Liefs.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

YouTube: tweede video nu online!

Zoals jullie weten zijn we actief bezig met ons YouTube kanaal en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *