De Eames Fiberglass Chairs zijn terug!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wie kent ze niet? 70 jaar na de bekendmaking van dit ontwerp zijn de stoelen weer verkrijgbaar! Maar wat is er nou precies zo bijzonder aan deze stoelen en hoe kun je ze goed combineren in jouw interieur? Je leest het hier allemaal!

Stukje geschiedenis

Het leuke aan de Fiberglass Chair is dat het in eerste instantie is ontworpen door Charles en Ray Eames voor de ‘ International competition of low-cost furniture design. Hun inzending was een zitschaal die is aangepast op het menselijk lichaam. In deze tijd was er veel vraag naar goedkope meubels, vandaar dat de stoel van plastic is gemaakt. Perfect voor massaproductie en het is makkelijk te vormen.

Inspiratie opdoen

Afgelopen jaar ben ik naar de Vitra Campus geweest en heb daar heel veel inspiratie op gedaan. Ik mocht de Vitra Schaudepot bezoeken waar onder andere de meubelstukken van Charles en Ray Eames liggen. Ben jij helemaal weg van onder andere dit mooie ontwerp en wil je meer zien? Dan is dit zeker een aanrader om eens heen te gaan en hier inspiratie op te doen voor in jouw huis.

Makkelijk te combineren

Dit model staat supermooi in bijna elk interieur. Of je nu een modern, industrieel of een creatief interieur hebt, het is allemaal mogelijk. Het zwarte model staat niet alleen perfect in een industrieel huis, maar ook in een grafisch huis. Kijk maar eens naar het onderstel. Dat wil je toch in huis hebben! De witte stoel past dan weer wat meer in een moderne woning en de oranje stoel komt helemaal mooi uit in een creatief interieur. Er is dus genoeg keus als het gaat om kleur.

Comfort

Naast dat de stoelen erg mooi zijn vind ik het persoonlijk ook erg belangrijk dat het goed zit. Er zijn velen die ik mooi vind, maar niet goed zitten. Het fijne van deze stoelen is dat ze het allebei hebben: comfort én uitstraling!

Waar te shoppen?

Ben jij ook helemaal weg van design stoelen Vanaf nu kun je jouw favoriet halen bij Misterdesign

Ben jij ook helemaal gek op dit ontwerp? Liefs, Larissa

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Misterdesign. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 


 

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

5 redenen voor het hebben van een waterontharder

Je hebt er vast wel eens over gehoord: een waterontharder! Wij hebben...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *