Tips voor het zoeken naar een geschikt bed

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je slaapkamer moet een plek zijn waar je heerlijk in kunt ontspannen. Je brengt hier namelijk ongemerkt veel tijd door. Het is belangrijk dat de kamer een gezellige sfeer heeft, maar ook functioneel is. Denk hierbij aan goede verduistering voor de ramen, fijn beddengoed, maar niet te vergeten: een bed! Dit is toch wel een prioriteit in je slaapkamer. In deze blog lees je daarom hoe jij een fijne slaapkamer kunt creëren. 

Kies de juiste kleuren

Het eerste wat je moet doen is kijken naar jouw huidige slaapkamer. Welke kleuren heb jij op dit moment? Kies voor iets nieuws om een andere uitstraling te geven aan de kamer. Tijd voor meer luxe in de slaapkamer? Ga dan voor donkerrood, donkerblauw en zorg voor mooie, satijnen stoffen. Op die manier krijg je echt een hotelgevoel. Wil je meer de landelijke kant opgaan? Kies dan voor hout in de kamer. Denk aan een houten bed, of een prachtige houten kledingkast! Dit oogt direct enorm sfeervol. De kleuren die je in je slaapkamer gebruikt kun je ook weer toevoegen in het beddengoed! Op die manier wordt je kamer echt een eenheid. 

De juiste deken

Een deken is heel persoonlijk. Iedereen vind weer iets anders fijn. Krijg jij het snel warm in de nacht? Zorg dan dat jouw matras natuurlijk genoeg ventileert. Ook is het belangrijk om een goede matrasbeschermer te hebben. Daarnaast kun je kiezen uit veel verschillende soorten dekens. Denk hierbij aan een deken voor ieder seizoenen bijvoorbeeld. Ben jij een echte koukleum? Ga dan voor een fijne, warme deken. Op die manier blijf jij ‘s nachts lekker warm. 

Een fijn bed

Het bed is toch wel het belangrijkste van allemaal! Zorg dat het bed helemaal past bij de rest van de kamer. Ga jij voor een luxe sfeer? Kies dan een mooie, grote boxspring. Wil jij liever voor een subtiele look gaan? Ga dan voor een mooi bed met slanke poten als onderstel. Ook is de maat van het bed belangrijk. Zorg dat het bed niet te veel ruimte inneemt als je een kleine kamer hebt. Meet daarom de kamer op voordat je een bed gaat uitzoeken. Liever wel een ruim bed, maar is een tweepersoonsbed net te groot? Kies dan voor een prachtige twijfelaar. Ideaal, want op die manier lig je heerlijk, maar heb je genoeg ruimte in de kamer over voor andere items, zoals een kast, bureau etc.

Style het af

Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan de accessoires in je slaapkamer. Deze maken het namelijk helemaal af! Zorg voor genoeg kussens op je bed. Het ligt niet alleen comfortabel, maar het staat ook nog eens gezellig. Een tip: haal alles bij één winkel! Op die manier hoef je niet allerlei winkels te bezoeken en heb je alles tegelijk in huis. 

Succes met je slaapkamer gezellig maken!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Tips voor het inrichten van de badkamer

Ben je druk bezig met het maken van plannen voor de badkamer?...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *