Hoe ontkalk ik mijn wasmachine? 

Inspiratie tijd: 3 minuten

In bijna ieder huishouden gebeurt het wel eens: de wasmachine zit weer helemaal vol met kalk. Dan is het ook weer een hele uitdaging om deze te ontkalken. Maar, weet jij eigenlijk wel waar je moet beginnen? In deze blog leg ik je graag stap voor stap uit, hoe je nu het beste je wasmachine kunt ontkalken!

 

Waarom ontkalken? 

Maar eerst: Waarom moet je eigenlijk je wasmachine ontkalken? Dit heeft alles te maken met de levensduur van jouw wasmachine. Het kalk heeft namelijk een erg negatief effect op het verwarmingselement in het machine. Zo moet het wasmachine steeds meer moeite doen om op te warmen en kan het uiteindelijk stuk gaan. Naast dit effect, kunnen er ook nog eens kleine losse kalkdeeltjes tussen jouw was komen te zitten. Deze deeltjes laten witte strepen achter op jouw was en dat wil je natuurlijk niet hebben! 😉 

Let’s start cleaning!

Het is handig om eerst te weten wat je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten manieren dat je jouw wasmachine kunt ontkalken. Hiervoor kun je chemische ontkalkingsmiddelen, azijn, soda of vaatwastabletten voor gebruiken. 

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kun je gaan beginnen. Heb je gekozen voor een kopje soda of een vaatwastablet? Dan kun je deze in de wastrommel gooien. Heb je gekozen voor azijn of een ontkalkingsmiddel? Dan giet je dit in het wasmiddel bakje. 

 

Zet ‘m maar aan

Nu is het dan tijd om de wasmachine aan te zetten. Je kunt zelf een wasprogramma kiezen, zolang het wasprogramma maar op 40 of 60 graden staat. Het is klinkt misschien vanzelfsprekend, maar je mag geen was erbij gooien. De ontkalker tast namelijk dan de was aan. 

Als dit programma klaar is, is het slim om het machine nog een keer opnieuw leeg te laten draaien. Alleen deze keer niet met het ontkalkingsmiddel. Bij het vorige programma is het namelijk mogelijk dat er nog wat achter is gebleven. Met deze extra draai weet je dus zeker dat wanneer je weer jouw was gaat wassen, er niks aangetast wordt door het ontkalkingsmiddel. 

Zo voorkom je het 🙂 

Natuurlijk wil je dit niet vaker hoeven doen. Of wil je hier gewoon niet aan beginnen. Dan kan je nog altijd kiezen voor het installeren van de Amfa4000 van Waterontharder. Dit antikalk systeem wordt geïnstalleerd op de waterleidingen in jouw huis. Door speciaal ontworpen magneten wordt het water ontkalkt en slaat het kalk dus ook veel minder snel aan op jouw wasmachine. Wie wil dat nou niet! 

Wil je misschien meer weten over de Amfa4000? Klik dan hier en laat je verrassen door alle voordelen! Waar wacht je nog op!  

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Stijlvolle accessoires in je interieur

Hoe belangrijk vind jij het om stijlvolle accessoires te hebben? Zelf vind...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *