Zo geef je jouw interieur een persoonlijk tintje

Inspiratie tijd: 3 minuten

Om van je huis een thuis te maken, moet een interieur in mijn ogen een weerspiegeling zijn van de persoonlijkheid van de bewoners. Maar hoe doe je dit? Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje.

#1 Souvenirs & erfstukken

Je relaties, bijzondere momenten en gemaakte reizen maken jou tot de persoon die je bent. Souvenirs van reizen en erfstukken zijn daarom de perfecte woonaccessoires. Ze weerspiegelen niet alleen jouw persoonlijkheid, maar laten je ook geregeld met een warm gevoel terugdenken aan mooie momenten. Schaf bijvoorbeeld een mooi glazen wandkastje aan waarin je deze spulletjes kunt uitstallen.

#2 Kunst

Ook kunst laat zien wie je bent, je kiest immers een kunstwerk dat jou aanspreekt. Nu hoeft kunst echt geen duizenden euro’s te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens op betaalbarekunst.nl of fraemd.com. Ook kun je kunst lenen bij de kunstuitleen. Bedenk je voor je op jacht gaat of je een abstract, modern kunstwerk wilt of juist een bonter exemplaar. Dat maakt zoeken een stuk gemakkelijker. Heeft een bepaald kunstwerk je aandacht getrokken? Vraag je dan af wat het werk bij je los maakt en ga na of dit een fijn gevoel is voor thuis.


Credits: betaalbarekunst.nl

#3 Foto’s

Foto’s van dierbare personen of bijzondere momenten in huis: je zult je meteen thuis voelen wanneer je omgeven bent met fijne herinneringen. Kale muren geven al snel een kille indruk, dus hang foto’s – bijvoorbeeld afgedrukt op canvas – aan de muur. Je hoeft daar tegenwoordig niet eens meer een spijker voor in de muur te slaan, want Tesa heeft handige klevende spijkers. Kijk ook eens op Pinterest voor leuke DIY’s met foto’s. Kun je lekker zelf aan de slag!

#4 Kleuren

Jouw favoriete kleuren zeggen veel over je persoonlijkheid. Toch zien we in veel interieur alleen grijstinten terug. Ga eens na welke kleur jouw voorkeur heeft en laat deze terugkomen in je interieur. Zo creëer je een omgeving waar jij je prettig bij voelt. Je hoeft niet meteen een grote muur aan te pakken, je kunt er ook voor kiezen om interieuraccessoires in die kleur toe te voegen.

#5 Combineren

Het is verleidelijk – en vooral heel veilig – om al je meubels te kopen uit eenzelfde serie. Het aanbod is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We snappen het, maar heel eerlijk: erg spannend wordt het op die manier niet. Je laat je persoonlijkheid pas echt doorschemeren in je interieur, door je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Door verschillende stijlen met elkaar te mixen, creëer je direct meer eigenheid in je interieur. Kom je er niet uit? Dan kun je natuurlijk een interieur stylist inschakelen die je helpt jouw persoonlijkheid te vertalen naar een interieurplan.

#6 Design meubilair

Design meubilair, veel mensen beginnen er niet aan. Er hangt immers een fors prijskaartje aan. Maar houd Marktplaats eens in de gaten, soms gaan er echt pareltjes weg voor weinig geld. Zo lukt het je misschien toch dat gewenste designer item op de kop tikken! Het proberen waard, want vanwege het meer exclusieve karakter, kun je je al snel iets meer onderscheiden met jouw interieur.

Wat doe jij om je interieur een persoonlijk tintje te geven?
Liefs, Merel

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Leuke dierkussens voor de kinderkamers

Misschien herken je het wel dat je kind een favoriet dier heeft,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *