Zelf je huis inrichten

Inspiratie tijd: 2 minuten

Voor veel mensen is het een leuk en creatief moment in het proces van verhuizen: de inrichting. Ben je net verhuisd en heb je alles meegenomen? Dan ben je gebonden aan de stijl van je vorige woning. Maar die stijl hoeft helemaal niet overeen te komen met wat er goed past bij je nieuwe huis. Daarom is het handig om eerst na te gaan wat de sfeer is in je nieuwe woning en welke meubels er wel of niet in zouden passen. Heb je bijvoorbeeld een oud huis met originele elementen en vindt je dit een aanwinst? Kijk dan eens hoe je ze goed tot hun recht laat komen.

De grote meubels

Als je een ruimte gaat inrichten is het handig om eerst een plaatje in je hoofd te hebben van hoe het er uiteindelijk ongeveer uit komt te zien. Zo voorkom je teleurstellingen en eindeloos heen en weer gesjouw met kasten of banken. Bedenk waar je ongeveer de grote meubels wil hebben en welke decoratie waar komt. 

Als je een hele strakke nieuwbouwwoning hebt en je wilt deze gezelliger maken, kun je dat bijvoorbeeld doen door de kleinere kastjes in de hoeken te zetten en langs de vloerkledenspecialist te gaan voor een mooi vloerkleed. 

Inspiratie opdoen

Als je niet zo goed weet wat je wil met je ruimte of kamer, is het handig om eerst inspiratie op te doen op het internet. Je kunt op sites als pinterest enorm veel plaatjes vinden van mooi ingerichte kamers. Kies je zoekwoorden handig, als je bijvoorbeeld een zolderkamer wil inrichten, zoek dan gericht naar ‘attics’ of ‘zolderkamer’.

Als je een beetje weet wat voor sfeer je wil creëren in huis kun je dit ook in je zoekwoorden terug laten komen. Voorbeelden zijn “boho”, “modern” of “minimalist”. Als je eenmaal een beetje weet wat je wil, is het tijd om een concreter plan te maken. 

Combineer verschillende stijlen

Om echt je eigen unieke inrichting te creëren kun je ook stijlen combineren. Zo kan een meer minimalistische, moderne stijl heel goed samen gaan met antieke, eikenhouten meubelen. Let hierbij wel op de kleurencombinaties.

Ga ook weer niet te ver met het combineren, want voor je het weet lijkt het een bij elkaar geraapte boel. Je kunt er ook voor kiezen om je grotere meubels antiek te kopen en de decoratie juist heel modern naar Deens model te houden. Ben je bang dat je tegelvloer wat kil oogt? Een mooi vloerkleed lost dit grotendeels op. 

Power of plants

Als je geen plantenliefhebber bent, vraag jezelf dan eens af wat daarvoor de reden is. Kamerplanten hebben namelijk een heleboel voordelen: ze filteren de lucht, doen je huis lichter lijken en zorgen direct voor een huiselijk gevoel. 

Sommige planten zijn lastiger te verzorgen dan anderen, als je een beginnende plantenliefhebber bent is het slim om je planten goed uit te zoeken op hoeveel verzorging ze nodig hebben. 

Geschikte planten voor beginners zijn bijvoorbeeld graslelies, vetplanten of de populaire monstera. Kies je planten uit op waar je ze neer gaat zetten, sommige planten hebben bijvoorbeeld meer licht nodig dan anderen en willen graag voor het raam. 

Heb jij genoeg inspiratie om aan de slag te gaan? Good luck! 😉

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Creëer een café look met barkrukken

Gezellig koffie drinken met een vriendin om even bij te praten is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *