Weg met die saaie muur!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Sfeer creëren kan soms moeilijker zijn dan je had gedacht. Een lege muur geeft weinig sfeer, vooral als deze wit is. Dit kan wat saai ogen, maar om de hele muur vol te hangen met decoratie kan weer teveel van het goede zijn. Hoe vul je die muur dan wel op? Ik heb een goede tip voor je! Ben je benieuwd? Read on! 

Wandpanelen 

Wandpanelen worden steeds populairder. Het is een leuke en creatieve oplossing voor het decoreren van je interieur. Het voordeel aan wandpanelen is dat ze in veel soorten en maten verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn ze vaak van kunststof gemaakt waardoor ze makkelijk te monteren zijn aan jouw muur! Op dat kunststof zit vaak nog een fineerlaag die jouw wandpaneel helemaal af maakt en wat zorgt voor sfeer en uitstraling. Voor het monteren heb je alleen maar wat lijm of schroeven nodig. Super handig! De panelen zijn vaak waterdicht waardoor je deze ook in bijvoorbeeld jouw badkamer kunt monteren. Het eenvoudige aan de panelen is ook, dat ze erg makkelijk te onderhouden zijn. De panelen geven jouw huis dan ook een frisse en moderne look! 

 

 

Our office

En ja… Ook wij hebben gekozen voor wandpanelen in ons kantoor! De panelen vullen een klein stukje van de muur op. Het ziet er super uit! Het geeft het kantoor een moderne, maar strakke look. Onze panelen zijn van Bogard. Dit is een meubel designer die gespecialiseerd is in tafels met onderstel, wandpanelen en roomdividers. 

Voor onze panelen hebben we gekozen voor de kleur: old brown oak. Deze kleur is lekker opvallend en matched perfect met de rest! Wij hebben de kleur van het hout ook op andere plekken in ons kantoor terug laten komen. Deze donkere houtkleur zorgt dan ook voor een heerlijk rustige sfeer, maar voegt toch nog veel toe! 

Materiaal

De wandpanelen die wij hebben gekozen zijn gemaakt van MDF met een eiken fineerlaag. Dit klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. MDF is een type plaat. Deze plaat bestaat uit geperste houtvezels die verbonden worden door kunstharslijm. De platen zijn vaak waterdicht waardoor ze op vele plaatsen gemonteerd kunnen worden, waaronder ook buiten. Boven op de MDF laag zit een eiken fineerlaag. Dit is een erg dun houten blad dat gelijmd wordt op het draagoppervlak, oftewel in dit geval het MDF. 

     

 

Thuis aan de muur

We waren zo enthousiast over de panelen op de muur van ons kantoor, dat we de sfeer ook in huis wilde halen. Daarom hebben we ook thuis de panelen opgehangen! Het hangt achter de televisie en geeft zoveel sfeer! De kleur van het hout matched dan ook perfect met het TV-meubel, vind je niet? Het straalt rust, moderniteit en orde uit. We love it! 

 

 

Ben je net zo enthousiast over de Bogard wandpanelen geworden als dat wij dat zijn? Of ben je misschien erg benieuwd naar de rest van de producten zoals de tafels of roomdividers? Twijfel niet en klik hier om het te zien of neem eens een kijkje in de fabriek en stel het samen naar jouw wensen! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Verhuistips

Verhuizen.. Je denkt dat doe ik ‘even’, maar niets is minder waar....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *