Wat te doen met je zolder?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Ken je dat? Je hebt nooit genoeg ruimte in huis, maar wel een zolder vol met rommel waar je nooit komt? Geef je zolderkamer een nieuw leven en tover deze om tot een extra ruimte in huis. Wat dacht je van een extra slaapkamer boven in huis of een werkruimte zodat je ongestoord kunt werken? Lees hier tips over wat je allemaal kunt doen met je ongebruikte zolder.

Tip 1. Een nieuw kleurtje

De zolderkamer heeft vaak in het begin niet de prioriteit. Het wordt al gauw een rommelhok zonder enige sjeu. Maak toch iets van deze kamer en geef de kamer kleur met verf. Een leuke manier om dit te doen, is het plafond schilderen. Door de zolder in een lichte kleur te schilderen, oogt de zolder direct groter. Vind je het maar een karwei om de zolder te schilderen? Huur dan een professionele schilder in. Als je een schilder gezocht en gevonden hebt, ben je zeker van een mooi resultaat.

Tip 2. Een dakkapel

Laat een dakkapel plaatsen op je zolder en krijg zo meer ruimte en licht. Door het vergroten van de lichtinval wordt je zolder geschikter als actieve ruimte in je huis. Zeker als je een extra slaapkamer wilt maken op zolder, is het laten plaatsen van een dakkapel handig. Zo heb je voldoende licht in de slaapkamer en kun je gemakkelijk rechtop staan. Let er dan wel op dat je het bed niet op het hoogste punt zet, omdat je op je bed niet hoeft te staan.

Tip 3. Slimme opbergruimte

Veel huishoudens gebruiken de zolder als opberg. De bovenste verdieping is hier dan ook uitermate geschikt voor. Toch biedt je zolder veel meer mogelijkheden. Met slimme opbergruimtes kun je de ruimte dubbel gebruiken. Gebruik de ruimte zowel als opslag, maar ook als functionele logeerkamer. Bouw bijvoorbeeld lage kasten aan de lage schuine kanten van de kamer. Deze ruimte gebruik je anders toch niet en op deze manier houdt je weer extra ruimte over voor andere toepassingen van de kamer. Kies voor slimme opberg trucjes waardoor je de ruimte nog steeds kunt gebruiken als opslag en opbergruimte, maar meer uit de rest van de zolderkamer kunt halen.

Tijd om de zolderkamer aan te pakken? Geniet van meer ruimte in huis door de zolderkamer om te bouwen tot extra kamer. Geef de kamer kleur, werk de kamer mooi af en kies voor een dakkapel om deze ruimte bovenin huis extra goed te benutten.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Dé perfecte match: een zwarte koelkast

Op het gebied van keukens zien we veel trends voorbijkomen. Zo ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *