Waar let je op bij het kopen van laminaat?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als het gaat om laminaat zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten. Het is een belangrijke keuze, want je wilt natuurlijk wel lang plezier hebben van je aanschaf. Het is ook zo zonde als je er snel op uitgekeken bent. In deze blog geven we je een aantal handige tips! 

Wil je laminaat kopen? Dan is deze blog zéker handig voor jou. Tijdens mijn zoektocht naar het juiste laminaat heb ik namelijk veel ontdekt. Zo is het belangrijk om eerst goed te kijken naar jouw huidige interieurstijl. Is dit landelijk, industrieel of toch modern? Op deze manier kun je goed kijken of de vloer goed past bij jouw meubels, raamdecoratie en woonaccessoires. Verander je regelmatig de inrichting van jouw huis? Kies dan voor een vloer die bij veel verschillende inrichtingen past. 

Ruimte 

Kijk ook eens goed naar de ruimte die je hebt. Is het een kleine slaapkamer, bijvoorbeeld een kinderkamer? Ga dan voor een lichte vloer. Op deze manier zorg je ervoor dat de ruimte groter oogt. Kies in dat geval ook voor een rustig dessin, anders kan het vrij druk ogen. Naast dat het verschillend is per ruimte welke kleur en dessin je wilt, is het ook goed om na te denken over hoe je deze kamer gebruikt. Is het een werkplek en rol je vaak met je bureaustoel? Hou hier dan rekening mee. Door aan deze punten te denken heb je het langst profijt van jouw laminaatvloer. 🙂 

Met of zonder v-groef

Weet je precies welke kleur je wilt? Dan is het belangrijk om te kijken of je een laminaatvloer mét of zonder v-groef wilt. Een laminaatvloer met v-groef is een zichtbare naad. Je ziet dus dat de vloer bestaat uit losse planken. Hiermee creëer je de uitstraling van een houten vloer. Wil je liever dat het meer oogt als één geheel? Dan kun je beter kiezen voor een laminaatvloer zonder v-groef. Deze naden sluiten meer aan op elkaar. 

Trends

Op het gebied van laminaatvloeren zijn ook zeker trends! Zo las ik bij Woononline dat steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsvriendelijke vloer. Dat snap ik maar al te goed! Als het gaat om trends wat betreft de uitstraling van de vloer, is de visgraatvloer erg populair. 

Bij het kiezen van een laminaatvloer let je dus op de uitstraling, het gebruik, de ruimte en kijk je ook of je het nog leuk vindt op de lange termijn. Vind of vond jij het lastig om een laminaatvloer te kopen? Ik ben benieuwd!

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Merk gespot: Anglepoise

Tijd voor een nieuwe blog en tijd voor een nieuw leuk merk!...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *