Vloerkleden trends van 2018

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vloerkleden geven echt sfeer in huis en voor elk interieur is er dan ook genoeg keuze! Maar, wat kies je? Wat past het beste in huis en hoe weet je wat goed staat? In deze blog vertel ik je de nieuwste trends en hoe je die toepast in jouw interieur.   

Trends

Colour blocking is helemaal in! Het mag dit jaar speelser en vrolijker. Denk aan ruitjes, geometrische prints en cirkels etc. Ook mag kleur niet ontbreken. Wil je niet gelijk een opvallend meubel in kleur? Kies dan voor een tof vloerkleed. Die kan je altijd vervangen door een andere print of kleur. Ideaal dus!

Een vloerkleed hoeft niet alleen bij de bank te staan. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande foto. Hier is een vloerkleed geplaatst onder een eettafel! Door een kleed toe te voegen creëer je een gezellige en sfeervolle plek. Kijk goed naar de kleuren van je interieur. Wil je juist een frisse look? Kies dan voor dit onderstaande kleed. Of wil je juist een wat warmere sfeer? Dan raad ik zachte, warme kleuren aan zoals, roze, paars, donker groen etc. Dat past ook erg goed bij de nieuwe trend. 😉

Think out of the box

Kan het voor jou niet gek genoeg? Ben je altijd op zoek naar iets nieuws in je huis? Hang dan een vloerkleed aan de muur. Zo krijg je een leuk, speels effect en is het iets anders dan altijd. Je wilt niet dat het te druk oogt. Kies daarom voor een rustig kleed als je al een wand hebt met veel kleur. Keep it balanced!

Stylingtips

Vintage is weer helemaal in! Maar, de juiste keuze maken qua vloerkleden kan soms best lastig zijn.Twijfel je nog over welke je wil of het beste in je interieur vindt passen? Dan is mijn tip: haal ze allebei. Door twee vloerkleden over elkaar heen te leggen krijg je echt een speels en vrolijk effect. Vind je dit te heftig? Kies dan voor één neutraal kleed en één met meer printjes. Let’s mix!

Voor ieder zijn favoriete design

Botanisch, strak, vintage… elk interieur is verschillend en dat is juist zo leuk! Jij richt jouw huis helemaal uniek in. Hoe tof is het dan om een mooi vloerkleed toe te voegen die daar helemaal bij past. Ik kwam bij Rozenkelim super mooie ontwerpen tegen. Dit is een voorbeeld van een kleed dat helemaal past bij de rest van het interieur. Je ziet dat het kleed het echt helemaal afmaakt.    

Je eigen kleed samen stellen?

Nog unieker en persoonlijker is het om een patchwork te laten maken speciaal voor jou! Jij bepaalt de kleuren en de grootte. Dat geeft echt een persoonlijke touch aan je interieur. De kleden worden met de hand gemaakt en zijn daarom erg bijzonder. Ook is het een leuk idee om cadeau te doen. Zo geef je iemand een persoonlijk vintage vloerkleed.

Ik krijg al helemaal zin om te mixen met kleur en printjes! Jullie ook? Liefs, Larissa

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Rozenkelim. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Je slaapkamer inrichten: waar moet je op letten?

Je slaapkamer is een belangrijke plek, omdat je daar veel van je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *