Unieke klokken

Inspiratie tijd: 3 minuten

“Klokken?” zul je misschien denken. Jazeker! Soms zijn er gewoon te veel woonaccessoires om dit goed uit te kunnen lichten. Vandaar dat ik vandaag vertel over klokken en dan niet zomaar klokken, maar de klokken van een heel mooi merk. 

Klokken als eyecatcher in huis

Klokken kunnen meer doen met een interieur dan je denkt. Misschien heb je nog een lege plek aan de muur en wil je deze graag met iets decoreren? Een klok is dan ideaal. Naast dat het er leuk uit ziet, is het ook vooral praktisch natuurlijk. Ik bedoel… we willen allemaal weten hoelaat het is, toch? 😉

Wanneer je een klok gaat kiezen, kun je op een aantal dingen letten:

  • De vorm;
  • De grootte;
  • De kleur;
  • Het materiaal;
  • Analoog of digitaal
  • En ga zo maar door…

Het moet wel bij jouw interieur passen natuurlijk. Soms zie ik klokken voorbij komen in een interieur die dan ontzettend glimmen (RVS) of juist veel te groot zijn. Mijn tip is om daar echt goed op te letten, want zoiets ‘kleins’ kan al heel snel gaan storen in een huis. Wat spreekt jou aan? Design klokken, robuuste klokken, kleine klokken…? Ik ben benieuwd!

Qlocktwo van Biegert & Funk

Ja, deze klokken zijn écht uniek. Ik heb ze weleens gezien op de beurs en was toen al onder de indruk. De klokken hebben namelijk echt een verrassingselement. De klokken zijn ontwikkeld door Marco Biegert & Andreas Funk. Biegert & Funk zijn begonnen met de Qlocktwo Classic Klok. Het bijzondere van deze klok is dat de tijd wordt aangegeven in woorden in plaats van in cijfers.

Je kunt kiezen voor verschillende kleuren en ook diverse maten. Bijvoorbeeld de Qlocktwo Classic Acryl klok. Deze frontplaat is van glanzend acryl en is standaard leverbaar in zeven verschillende kleuren. Maar je kunt ook kiezen voor een andere frontplaat. Dan creëer je weer een hele andere look. De frontplaat bepaald de taal in combinatie met de instellingen van de klok. Het is alleen niet mogelijk om met één klok meerdere talen weer te laten geven.

Tafelmodel

Dit zie ik niet vaak: een klok voor op de tafel. Zo leuk! Eigenlijk is het verder precies hetzelfde als de bovenstaande klok, maar dan kun je de klok leuk op een tafel zetten.

Klok als eyecatcher

Wil je écht voor iets opvallends gaan? Kies dan voor een opvallende kleur, bijvoorbeeld rood. Op deze manier springt de klok echt uit je interieur. Dit moet natuurlijk wel bij je interieur passen. Iedereen heeft immers weer een andere interieurstijl.

Mijn favoriet

In mijn huis heb ik een cognac bank en een roest look kattenmand, dus misschien raad je al wat mijn favoriet is. Deze klok vind ik echt zo gaaf en stoer. Love it! 

Wat vind jij van het merk Biegert&Funk? En kende jij het merk al? 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met MisterDesign. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Stoere verlichting

Winter is coming! Inspiratie op het gebied van woonverlichting is altijd een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *