Tips voor het zoeken naar een tegelvloer van pvc

Inspiratie tijd: 2 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een tegelvloer van pvc. Dit staat niet alleen heel erg mooi, maar brengt ook vele voordelen met zich mee. Laten we eens gaan kijken! 

Wat is PVC?

Goed om te beginnen met deze vraag… Wat is eigenlijk PVC? Wat houdt het in? Een PVC vloer is – over het algemeen – een vloer die bestaat uit stroken of tegels van polyvinylchloride. Dit wordt ook wel vinyl genoemd. Veel mensen denken dat er een verschil is tussen PVC en vinyl, maar eigenlijk is dit dus niet het geval! Wat met vinyl bedoelt wordt is een een kamerbrede vloer. Met PVC wordt vaak een vloer bedoeld van stroken en tegels, zoals ik net al noemde. Een groot voordeel van PVC is dat het precies lijkt op een houten of stenen vloer. Ook kun je kiezen voor andere ontwerpen, denk aan textiel, metaal of een bepaald patroon.

Als we verder kijken naar PVC dan zijn er een aantal constructies waar je voor kunt kiezen. De meest gebruikelijke zijn dryback, losleg en click. Ik zal dit hieronder toelichten.

  • Dryback: hiermee wordt bedoeld dat de strook/tegel direct op de ondervloer verlijmd wordt. Dit is vooral erg mooi voor grote ruimtes.
  • Losleg pvc tegels of -stroken: dit wordt vaak geïnstalleerd met een fixeer. Dit is geen echte lijm, want een fixeer hardt niet uit. Fixeer blijft kleven, waardoor je de tegels en stroken makkelijk kunt oplichten.
  • Click: dit is een constructie zoals we kennen van laminaat. Er zijn hierbij verschillende klik-methoden.

Waarom kies je voor PVC?

Er zijn een aantal redenen waarom ik PVC echt zou aanraden. Een groot voordeel is dat het veel mogelijkheden met zich mee brengt als het gaat om ontwerpen. Daarnaast is de installatie makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Wat ook een groot voordeel is, is dat je minder snijverlies hebt met PVC. Dit bespaart een hoop geld! Ook kan een PVC vloer perfect in combinatie met een vloerverwarming!

Ga jij ook voor een PVC vloer? Ik ben benieuwd! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Maak je terras klaar voor het voorjaar

Het zonnetje schijnt weer en de winter lijkt nu toch echt nabij....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *