Tips voor het inrichten van je (kleding)kast

Inspiratie tijd: 3 minuten

Zoals jullie misschien al wel weten heb ik een nieuwe kledingkast. Het is zo fijn om eindelijk voldoende opbergruimte te hebben! Toen ik deze kast opnieuw ging inrichten met onze kleding en overige spullen, ben ik eens gaan kijken hoe je dit eigenlijk zo efficiënt mogelijk kan doen. Je wil namelijk alle plek goed benutten én je wil overal fijn bij komen (zodat het niet gelijk weer een rommeltje wordt). Ik deel mijn tips graag met je. Lees je mee? 

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om een goede kast te hebben. Dit geldt voor bijvoorbeeld een kledingkast, maar ook voor andere kasten. Je wil een stevige kast hebben, waar je jaren mee kan doen. Hier lees je meer over mijn kledingkast van Lundia. Als we kijken naar de inrichting dan zijn er ook een aantal aandachtspunten. 

De inrichting van de kast

Kijk eens naar hoe jij de kast wil gaan gebruiken. Wil je veel kleding ophangen? Of heb je vooral planken en lades nodig? Mijn tip is om een kast op maat te laten maken. Hierdoor krijg je precies wat jij voor ogen hebt en past het perfect in jouw situatie. Bij Lundia kun je bijvoorbeeld een kast op maat laten maken; ideaal! Er zijn verschillende accessoires waar je uit kunt kiezen: lades, een roede en lades. Bepaal zelf waar deze moeten komen en kijk vooral naar jouw gebruik van de kast. Als je je beddengoed ook wil opbergen in de kledingkast, dan raad ik aan om bijvoorbeeld bovenin een aantal planken te plaatsen. Het beddengoed heb je niet dagelijks nodig, dus kan het best wat hoger liggen. 

Qua kleding is het belangrijk dat dit in je zicht ligt. Als dit niet het geval is, dan zul je ervaren dat het snel een rommeltje wordt omdat je alles overhoop moet halen om dat ene t-shirt te vinden. Niet praktisch dus! Kijk naar het seizoen en leg de kleding die je in dat seizoen draagt vooraan. 

Maak het netjes

Wil je dat de kast netjes oogt? Om het helemaal af te maken kun je jouw kleding op kleur hangen. Dit maakt het voor jezelf ook een stuk overzichtelijker. De tips van de opruimgoeroe Marie Kondo kun je hier ook op toepassen. Marie Kondo heeft veel handige tips, maar ik zal er alvast een aantal uitlichten. 

Wees consistent

Een goede stap vind ik om echt consistent te zijn: doe spullen weg waar je echt niets meer mee doet. Dat geldt dus ook voor je kleding. Alle kleren die je het afgelopen jaar niet hebt gedragen, doe je weg. Een tip die Marie Kondo daarbij geeft is om te kijken naar waar je echt blij van wordt. Dit vind ik zelf een hele mooie: alleen nog maar spullen (kleding) bewaren die je happy maken.

Combineer de mogelijkheden

Kortom: het begint allemaal bij de inrichting van je kast. Kijk naar wat praktisch is en wat voor jou goed zou werken. Daarnaast raad ik aan om de variaties met elkaar te combineren, dus lades, planken en (een) roede(s). Voor meer informatie hierover kun je kijken op de website van Lundia. Daar kun je zelf je droomkast alvast maken met hun handige kastendesigner. Check it out! 

Hopelijk heb ik je op weg kunnen helpen met deze blog! Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw kledingkast gaat inrichten. Liefs Mariëlle. 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een mooie eyecatcher in jouw huis

Vind je dat jouw interieur nog wat mist? Kijk dan eens goed...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *